Филкаб: Бяхме част от спонсорите и участниците в ултамаратона К3 ULTRA, защото вярваме в „зеленото“ и здравословно бъдеще

20.09.2022 г.7 мин.

Филкаб е компания, чийто екип от визионери има стремежа да осигури на българските специалисти техника и цялостни решения, които са екологични, иновативни и високоенергийно ефективни. Българското дружество предлага продукти и инженерингови услуги в областта на електротехниката и енергетиката. Следвайки убедеността си, че сериозните компании имат мисията да подпомагат обществено значими каузи, фирмата се включи в ултрамаратона в Златоград – К3 Ultra – Gold Border Race, при това не само като част от спонсорите на събитието, а и като участник. Представителите от екипа на Филкаб - Мила, Йоана, Ставри, Владо, Ясен и Иван, бяха сред стотиците участници в мащабното събитие. Повече за идеите на компанията, както и за ултрамаратона, чийто старт беше даден на 17 септември, ще Ви разкажем в следващите редове.

Компанията Филкаб е специализирана в предлагането на цялостни решения за електрическо захранване. Тя доставя кабелни изделия, електроапарати и средства за автоматизация, електроапаратура средно напрежение, кабелна арматура и аксесоари, осветителни тела, както и електроинсталационни материали. Също така изпълнява инженерингови услуги, свързани с комплексно обслужване за внедряване на технологични решения – проектиране, изработване, доставка, монтаж и пускане в действие на комплектно електрообзавеждане и автоматизация на обекти, линии и съоръжения за индустрията и строителството. Екипът й обръща специално внимание и на възобновяемите енергийни източници (ВЕИ). Портфолиото на Филкаб включва фотоволтаични модули и свързаните с тях носещи конструкции, инверторни станции, кабели и конектори, както и разработка и внедряване на проекти за ВЕИ. Фирмата поддържа складови наличности, като непрекъсната разширява огромната си гама от продукти.

„От услугите ни се възползват дружествата в електропроизводството, електропреноса и електроразпределението, комуникационния сектор, фирми с електромонтажна, строителна и търговска дейност. Дейността ни представлява интерес и за чуждестранни инвеститори, както и генерални изпълнители на структуроопределящи обекти”, коментираха пред Инженер.bg от Филкаб. „Фундамент за работата на компанията ни е интегрираната сертифицирана система за управление, включваща управление на качеството, околната среда, здравословните и безопасни условия на труд съгласно ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 и OHSAS 18001:2007. Това, в комбинация с всеотдайните и висококвалифицирани специалисти от сплотения ни екип, са причините, поради които множество български и чуждестранни фирми ни избират за свой партньор”, допълниха от дружеството.

Филкаб представя и нова серия настолни лампи по повод началото на учебна година. Дизайнерските решения са с допълнителни екстри и ефективни, енергоспестяващи крушки на Philipsспециално за учениците, неуморно залягащи над учебниците. Освен надеждни осветителни тела с висок стандарт за качество и екосъобразност, в портфолиото на компанията са обхванати продукти и аксесоари от категорията „смарт" осветление.

Вижте повече за нея ТУК.

К3 ULTRA – GOLD BORDER RACE – ултрамаратонът, покорил „златните граници” на страната

К3 Ultra е част от BG Ultra Slam – мащабен проект, който обединява 4 от най-големите маратони за страната. Шампионският шлем е с 3-годишна продължителност – до 2024 г. Целта на инициативата е да се популяризират природните забележителности на България по тонизиращ и здравословен начин, така че общественото внимание да се насочи в „зелена” посока.

Ултрамаратонът се проведе в Златоград на 17 септември т.г. Бяха обособени 4 категории с различни дължини на трасето (85 km, 63 km, 43 km и 23 km) и начални точки. Маршрутите минаваха през тучни поля, вековни гори и емблематични забележителности, а усещането беше за свобода и хармония. „В състезанието се включиха повече от 850 участника, а общият финал олицетворяваше силата и мощта на обединението в името на обща кауза. След края се чувствахме изтощени, но в същото време заредени с живот от природата. Радваме се, че имахме възможността да допринесем за осъществяването на инициативата, а и самите ние да се заредим от положителните емоции от прякото участие в нея”, споделиха състезателите от Филкаб.

Вдъхновение за създателите на маратона К3 Ultra – Gold Border Race е живописната природа на колоритния Златоград, сгушен в родопската прегръдка. Ежегодно градът е посещаван от множество туристи именно заради богата си история и впечатляващото архитектурно наследство. Златоград е  единственият град, който изпраща своя народна песен като послание за мир към Вселената. Ултрамаратонът предостави избор от 3 маршрута, всеки от които представя красотата на Родопите, зареждайки бегачите с адреналин и незабравими емоционални преживявания.

„Възхитителните гледки включваха изкачване до връх Голям Тулпан, скално-култов комплекс Божи мост, Лебедови езера, крепостта Устра, светилище Белото Камене и много други природни забележителности. Маршрутите, разкриват и 360-градусови гледки към великолепието на Родопите. В някои участъци участниците можеха да се насладят на панорама, разкриваща гледки към България и Гърция”, допълниха още от екипа на дружеството.

След края на състезанието и награждаването на победителите, събитието завърши с традиционното засаждане на дървета в гората домакин. Залесителите са имали удоволствието лично да изберат име за своята „зелена” рожба.

Екипът на Инженер.bg поздравява всички участници в К3 Ultra – Gold Border Race, както и всички зрители, включили се в залесяването след финала. С пожелания към организаторите и колегите ни от Филкаб, да продължат устрема си към ефективно бъдеще и с всяка година да жънат все по-големи успехи в тази посока.

Източник на снимковия материал: Филкаб (Filkab), К3 Ultra

Тагове: ВЕИ, екология, електротехника, инженеринг, осветление, Филкаб

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Филкаб АД
http://www.filkab.com/main/bg/