Трокут Тест Груп: Робот SpeedyCare 1500 гарантира лесна дезинфекция с UVC светлина срещу вируси, бактерии и гъбички

24.03.2021 г.5 мин.

Дезинфекцията с ултравиолетова светлина е научно доказана технология за защита от патогенни микроорганизми. Тя осигурява надеждна дезинфекция на повърхности и въздушно пространство, унищожавайки способността на микроорганизмите да се възпроизвеждат чрез фотохимични промени в нуклеиновата им киселина. „SpeedyCare 1500 на компанията SEWERTRONICS™ е иновативен робот, излъчващ UVC светлина в бактерицидния диапазон от 254 nm, разработен специално за борба с нарастващата заплаха от разпространението на различни болестотворни микроорганизми, включително вируси, бактерии и гъбички. Проектиран през 2020 г. като най-голямото устройство от серията SpeedyCare, роботът е предназначен за лесно и безопасно използване в болници, хотели, магазини, фитнес зали, домове за възрастни хора, производства и други обществени приложения“, съобщиха за Инженер.bg от доказаната българска компания Трокут Тест Груп, която предлага робота за дезинфекция SpeedyCare 1500 в България.

Цикъл на дезинфекция

Роботът SpeedyCare 1500 е в състояние да дезинфекцира стаите за минути. „Поставете го в средата на помещението и го оставете да свърши работата си по унищожаването на патогените както във въздуха, така и върху повърхностите“, допълниха от Трокут Тест Груп.

Бърза дезинфекция – убива до 99.9% от болестотворните микроорганизми

Роботът SpeedyCare 1500 разполага с група от UVC лампи, излъчващи точната доза радиация за ефективно деактивиране на 99.9% от причиняващите заболявания микроорганизми както във въздуха, така и върху повърхностите. Комплект от 20 лампи с висока мощност образува цилиндър, който излъчва UVC светлина, като големият брой лампи подобрява ефективността и намалява времето за експозиция и дезинфекция.

„Потребителят следва да избере LOG фактор, което означава процента на дезинфекция. Типичните използвани стойности са 90%, 99% и 99.9%. Например, стандартна стая с размери 5x6 m може да бъде дезинфекцирана за 3 минути при избран фактор на дезинфекция 99%. Колкото по-голяма е стаята и колкото по-висок е коефициентът LOG, толкова по-дълго ще бъде времето за дезинфекция“, поясниха специалистите от българската фирма.

LIDAR система с клас 1 по стандарта за безопасност

Размерите на помещението се установяват с помощта на LIDAR система, използваща технология за дистанционно лазерно измерване на разстояния. Информацията се предоставя на микропроцесор, който изчислява оптималната доза UVC облъчване и времето на експозиция. LIDAR системата използва модулирана импулсна инфрачервена лазерна светлина с ниска мощност за изключително кратък период от време, което гарантира безопасността на робота за хората. Системата отговаря на клас 1 по стандарта за безопасност.

Контрол на системата през мобилни устройства

SpeedyCare 1500 генерира собствена Wi-Fi мрежа, така че може да се управлява безжично от конвенционален таблет или смартфон. Специално разработено приложение SpeedyCare™ UV Management Software осигурява достъп до всички необходими функции, например отложен старт в съответствие с предпочитанията на потребителя, автоматично изчисляване на дозата, вграден контролен панел на модулите на камерата, ръководство за потребителя и др. Свързването към която и да е WAN мрежа дава възможност за дистанционна поддръжка и диагностика на робота за дезинфекция SpeedyCare 1500.

Къде може да се използва SpeedyCare 1500?

Роботът за дезинфекция SpeedyCare 1500 е проектиран да се използва във всяка стая или пространство с вход за достъп, по-широк от 60 cm. SpeedyCare™ 1500 е предназначен да деактивира вируси в болници, домове за възрастни хора, лаборатории, хотели, супермаркети, производства и много други приложения, в които хигиената и чистотата са от първостепенно значение.

„UVC облъчването е нетоксичен метод на дезинфекция, който убива патогените във въздуха и върху повърхностите. Ултравиолетовата светлина предизвиква фотохимични реакции, които убиват вирусите, бактериите и гъбичките. Това означава, че е възможно да се избегне използването на аерозоли или агресивни химикали. SpeedyCare UV е безопасно за хората устройство за дезинфекция, което не изисква вентилация или време на изчакване преди повторно влизане в помещението“, коментираха още от Трокут Тест Груп.

Източник на снимковия материал: Трокут Тест Груп, SEWERTRONICS™

Тагове: SewerTronics, UV-C осветители, дезинфекция, роботизирани системи, Трокут Тест Груп

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Трокут Тест Груп
www.trokuttest.com