Системи за пожароизвестяване на Телетек Електроникс гарантират защитата на 125 обекта на банка Пиреос в Северна Гърция

06.04.2021 г.3 мин.

Пожарoизвестителните системи са не просто важен, а напълно задължителен елемент от цялостните концепции за осигуряване безопасността на обитателите и защитата на имуществото в жилищни, промишлени, търговски и обществени сгради. Търсейки сигурност и спокойствие от най-високо ниво, банка Пиреос в Северна Гърция се обръща към доказаната българска компания Телетек Електроникс за цялостното изграждане и поддръжка на пожароизвестителните инсталации в своите обекти.

„Основана през 1916 г. със седалище в Атина, банка Пиреос разполага с близо 11 400 служители и обслужва повече от 5.4 млн. клиенти в Гърция. Като една от водещите банкови институции на гръцкия пазар с изключително добре развита клонова мрежа от 620 обекта и 2019 банкомата в страната, тя предлага пълен набор от финансови продукти и услуги за малки и средни предприятия, земеделско банкиране, потребителско и ипотечно кредитиране, зелено и инвестиционно банкиране, лизингови и факторинг инструменти и др.“, разказаха за Инженер.bg от Телетек Електроникс.

„Въпреки сериозната конкуренция от страна на множество утвърдени международни производители на техника за пожароизвестяване, Телетек Електроникс успя да спечели мениджмънта на финансовото учреждение със своите надеждни и доказани решения с оптимални технически параметри, гаранционно обслужване и не на последно място със сериозните референции от многобройните реализирани от нас проекти“, обясниха от компанията.

Началото на проекта е дадено още през 2019 г. и до момента той вече обхваща 125 клона на Пиреос, разположени на територията на Северна Гърция. „Петдесет от офисите на банката са защитени с по един адресируем пожароизвестителен панел Iris с два кръга, 80 оптично-димни пожароизвестителни детектора SensoIris S130 и 10 адресируеми температурни детектора SensoIris T110“, коментираха от водещия български производител. „Пожароизвестителите се захранват от контролния панел, а управлението се извършва чрез комуникационен протокол ТТЕ. Адресируемите детектори SensoIris S130 и SensoIris T110 са с подсигурена доживотна гаранция от Телетек Електроникс“, посочиха още специалистите.

Останалите обекти от проекта са оборудвани с конвенционални системи за детекция на пожар MAG, предлагащи възможност за свързване на пожароизвестителни детектори, сирени и ръчни пожароизвестителни бутони към различните зони от инсталацията. „Всички пожарозащитени клонове се следят централно с помощта на софтуера за интегрирано управление и локален мониторинг на пожароизвестителни системи на Телетек Електроникс Observer“, заявиха в заключение от дружеството.

Източник на снимковия материал: Телетек Електроникс, Piraeus Bank

Тагове: алармени системи, пожароизвестяване, сигурност в сградите, Телетек Електроникс

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Телетек Електроникс ЕАД
https://teletek-electronics.com/bg