САТ с поредно признание за богатия си опит и професионализъм при реализацията на проекти от циментовата промишленост

22.03.2021 г.4 мин.

За последните 30 години САТ ЕООД се превърна в една от най-големите инженерингови компании, разработващи, внедряващи и поддържащи системи за индустриална автоматизация. С това тя доказа лидерските си пазарни позиции в областта на системите за автоматизация за циментови, стъкларски и бетонови заводи, заводи за фураж, хартия, в металургията, енергетиката и в много други производствени сфери. Все по-голяма част от решенията на САТ се използват за реализацията на проекти в различни части по света. „Реализираните проекти на САТ за циментовите заводи на гиганта в този отрасъл Holcim са доказателство, че прилагаме в пълно съответствие стандартите на Holcim, при строги срокове на изпълнение и изисквания за постоянно високо качество. За това свидетелстват и референциите на клиентите ни, като тази от циментовия завод Novi Popovac в Сърбия“, съобщиха за Инженер.bg от САТ ЕООД.

Циментовият завод Novi Popovac се намира на около 150 km южно от столицата на Сърбия Белград. Заводът има инсталиран капацитет за производство на над 1 милион тона цимент годишно. След приватизацията на завода, новият мажоритарен собственик Holcim стартира процес по значителна модернизация на производствените мощности. Възложеният на САТ ЕООД проект включва проектиране, програмиране, производство, монтаж и въвеждане в експлоатация на всички електрически системи „до ключ”. Изпълнението му е оценено като постигане на пълно съответствие с европейските стандарти и изискванията на Holcim. „САТ ЕООД доказа високите си компетентности при изпълнение на системите за автоматизация на производствените процеси“, се казва в референцията от CRH Serbia.

За циментовия завод в Сърбия САТ проектира и произвежда напълно автоматизирани дозиращи системи за мелници за суровини и цимент, лентови теглови дозатори, теглови мостове за камиони и вагони. Компанията проектира също и система за автоматизация на производствените съоръжения, използвайки компоненти на Siemens (Siemens S7 и WinCC). „Ние разработихме и стандартен софтуер, съгласно спецификацията на Holcim за системата на Siemens, създадохме DMC концепция и изпълнихме електроразпределителната система НН“, добавиха от САТ.

В процеса на реализацията на проекта компанията изпълнява пълното окабеляване, монтажа и пускането в експлоатация на електрическите системи. В рамките на проекта САТ интегрира в общата концепция и електрическото оборудване за механичните системи на трети доставчици.

Друга част от проекта е автоматизация на инсталация за смилане на въглища, автоматизация на системата за зареждане на пещта, автоматизация на системата за обезпрашаване на клинкерния охладител, автоматизация на диспечерската система, както и на системата за смилане на цимента, транспортирането на клинкера и автоматизацията на системата за впръскване на вода в овлажнителните колони.

„С богатия си и разнообразен опит от обработката на суровините до съоръженията за експедиция на готовата продукция, считаме, че САТ ЕООД е отличен партньор, на който можете да се доверите за изпълнение „до ключ“ на електрическите системи на различни проекти“, се казва още в референцията от CRH Serbia, Сърбия.

Източник на снимковия материал: САТ, CRH Serbia

Тагове: електротехника, инженеринг, процесна автоматизация, САТ, циментова промишленост

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

САТ ЕООД
http://www.satbg.com/