ЕТА-СИС: Алармената ни система „Lynx 4+1 remote control“ е една стъпка пред крадците, за безпрецедентна защита на всеки обект

23.05.2023 г.6 мин.

„Lynx 4+1 remote control е алармена система с дистанционно управление, предназначена за охраняване на малки обекти. Тя е подходяща за дома, вилата или офиса и гарантира безпрецедентна сигурност, като се отличава с много висока надеждност срещу прихващане на кода за сигурност (CodeGrabbing) и налучкването му (CodeScanning)“, анонсираха от доказаната българска компания ЕТА-СИС, специализирана в проектирането, производството и поддръжката на електронни устройства. Българското дружество разработва и внедрява уникални решения и специално проектирани устройства. Универсалност, мултифункционалност, еднотипност, приемственост, усъвършенстване, възможност за надграждане, удобство при монтаж и употреба, верифицирано качество, съдействие и персонализиране на продукти – това са основните принципи, които ръководят специалистите от компанията и гамата Lynx (Линкс) го потвърждава. Продължете с четенето, за да научите какво споделиха пред Инженер.bg от фирмата относно охранителната система.

„Дистанционните устройства (ДУ) на Lynx са съвместими с алармените системи за автомобили STELT и PHANTOM, както и с автоматиката за гаражи и решетки, произведена от Техноелектроника. Това осигурява удобството алармата да бъде управлявана от вкъщи, вилата, колата и гаражната врата с едно единствено дистанционно. Системата е лесна за монтаж, програмиране и употреба, а качеството ѝ – доказано във времето. Дори първите произведени алармени системи Lynx - преди повече от 20 години – са все още в експлоатация“, информираха българските експерти.

„През годините Lynx бе усъвършенствана в съзвучие с новите технологии и тенденции в областта на сигурността. Всяка подобрена версия има за цел да удовлетвори потребителските нужди, актуални в конкретния момент. Успоредно с динамичното развитие на Lynx, ние продължаваме да осигуряваме техническа поддръжка и обслужване на всички модификации, независимо от годината им на производство“, допълниха от ЕТА-СИС.

От 2018 г. е в продажба модел на алармата, характерно за който е всички зони да имат изходно време от 10 s, а входните са както следва:

 • Зона 1: 5 s;
 • Зона 2: входното време е налично, само ако преди това е отворена зона 1;
 • Зони 3, 4, 5 – мигновени.

Алармената система Lynx 4+1 remote control се състои от:

 • Две дистанционни управления (ДУ) – поддържа до 8 броя;
 • Зони: 4 + 1 (антисаботажна, работеща 24 h);
 • Алармени изходи – вградена пиезосиренa: 120 dB/m;
 • Алармени изходи – тип „отпадащ +“: до 300 mA;
 • Алармени изходи – тип „отворен колектор“: до 1 А;
 • Изход open/close за СОД – тип „отворен колектор“: до 400 mA.

Комплектът включва:

 • Кутия – голяма метална кутия с тампер;
 • Сирена – вградена пиезосирена;
 • ДУ – 2 броя със скачащ код.

Допълнителните екстри включват следните режими и функции:

 • „Частично включване“ – когато потребителят е вкъщи, може да настрои системата така, че да охранява само входната врата;
 • „Камбанка“ – звуков сигнал при отваряне на входната врата, с възможност за персонална настройка на времето за аудио сигнализация (1 – 255 min);
 • „Паника“ – сработване на алармата и включване на сирената при едновременно натискане на двете копчета на дистанционното;
 • Памет – Lynx запомня от коя зона е задействана алармата;
 • Сигнализация при отслабване на акумулатора – когато системата е изключена, индикацията се осъществява посредством периодичен звуков сигнал. Когато системата е включена алармата се задейства, сирената започва да свири, ако има дайлер – той започва да звъни на въведените номера.

Слабият акумулатор се интерпретира като алармено събитие и това е особено подходящо за обекти, в които хората не живеят постоянно. Обичайният подход на крадците спрямо вили и селски къщи е следният – те спират тока и изчакват ден-два, за да проверят дали ще се появи някой. Обирджиите са наясно, че почти всички аларми, предлагани на пазара, ще се изключат, когато напрежението на акумулатора падне под 10 V, за да се предотврати пълно изтощаване на акумулатора. „Възползват се именно от този факт, за да оберат помещенията необезпокоявано. По тази причина нашата система е „крачка напред“ – Lynx започва да свири при слаб акумулатор, за да подплаши крадците, а на собственика и съседите сигнализира, че има нещо нередно“, допълниха още специалистите от компанията.

ЕТА-СИС се специализира и в производството на противоударни и бронирани стъкла за банкови офиси, обменни бюра, финансови институции, бронирани машини и др. Куршумоустойчивите стъкла от клас BR2-NS и BR3-NS са преминали изпитанията както на МВР, така и на военните, като притежават продуктов сертификат, издаден от Изпълнителна агенция „ИКИ на ВТИ“ (б.ред. участва в реализирането на процеса по осигуряване на качеството на отбранителни продукти). За повече информация, не се колебайте да позвъните на специалистите от компанията на мобилен 087 884 7002!

Източник на снимковия материал: ЕТА-СИС, canva.com

Тагове: алармени системи, електроника, ЕТА-СИС, проектиране, производство, сигурност, сигурност в сградите

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ЕТА-СИС ООД
www.eta-sys.com