Електро Плюс: Съчетание от изящество и френски стил в дизайнерските ключове и контакти Art d’Аrnould на Legrand

07.05.2021 г.4 мин.

Градчето Pont-en-Royans, намиращо се в подножието на френските Алпи, е родното място на търговската марка Arnould на Legrand. За изминалите 150 години занаятът за ръчна обработка на метали за електрически устройства се е издигнал до нивото на висша майсторска изработка с високо качество и естетика на произведения на изкуството. В продуктите се използват ценни метали и патина, а чрез полиране и гравиране те се превръщат в луксозни изделия с усъвършенствана технология за съвременни електрически инсталации. „Елегантните устройства от серията Art d’Аrnould са съвместими с най-иновативните и надеждни съвременни технологии. Това е изключително рядка комбинация, която Legrand се стреми да запази и да предостави като решение за изискани интериорни решения“, информираха за Инженер.bg от доказаната търговска фирма Електро Плюс, която е дистрибутор на Legrand у нас.

Функционалността на устройствата Art d’Аrnould предлага реализацията на безброй комбинации, персонализирани в съответствие с нуждите на поръчителя. Необикновените форми на лостчетата на електрическите ключове, меките и копринени повърхности на клавишите не могат да оставят равнодушен нито един потребител. „Уникалността на изделията е във всички аспекти – от ценните материали, които почти никой друг не използва за този вид оборудване, през специфичната обработка на повърхностите, до декоративните елементи на завършеното изделие, които също са с цвят по избор на клиента“, допълниха от Електро Плюс.

Продуктовата гама Art d’Аrnould включва няколко серии устройства:

Memoire – непреходност и автентичност

Серията Memoire се отличава с класическа и неподвластна на времето естетика. Колекцията с това име се произвежда във фабриката Pont-en-Royans още от 1960 г. Независимо дали са с огледална, матова или сатенена повърхност, устройствата от серията се отличават със своите декоративни детайли: лостче на електрически ключ във формата на капка, скосени краища, видими глави на винтовете, кръгли бутони с гравиран пръстен и др.

Epure – минимализъм в центъра на вниманието

Серията Epure е предназначени за тези, които залагат на минимализма и съвременната естетика. Дебелината на панелната пластина е 5.0 mm, а краищата ѝ са с прави и остри ъгли. При тези устройства винтовете са скрити, а лостчето на превключвателя е с цилиндрична форма. Опционално се предлагат изпълнения с бутон или клавиш.

Fusion – да прекрачиш стиловите граници

Устройствата от серията Fusion са подходящи за реализацията на различни видове стилове и въплъщават еклектиката, космополитизма и стремежа към свобода. Панелната пластина е с дебелина 5.0 mm и има широка фаска с плавен преход. Винтовете са скрити, а ключовете могат да бъдат с масивно лостче, бутон или лостче с цилиндрична форма.

Retro – ехо от миналото в съвременния дизайн

„Серията Retro е комбинация от съвременен и винтидж стил, които са актуални от 50-те и 60-те години на миналия век до наши дни. Панелната пластина е с дебелина 5.0 mm и има заоблени ъгли и равни краища без фаска. Повърхността на панела е с кръгообразно надраскване“, коментираха още от Електро Плюс.

Източник на снимковия материал: Електро Плюс, Legrand, Arnould

Тагове: Legrand, Електро плюс, ключове и контакти

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Електро плюс ООД
http://www.electroplus.net/