Вайд-Бул: Разпределителни табла на Weidmüller работят в суровите условия на открито море на кранове Liebherr

27.04.2017 г.6 мин.Алпийските височини и морските пръски не се смесват, нали? Случаят с Liebherr не е такъв! Компанията произвежда широка гама кранове за обработка на товари в своята база в австрийския град Ненцинг. Liebherr използва надеждните разпределителни табла на утвърдения немски производител Weidmüller, за да осигури надеждна защита срещу суровите условия на околната среда за своите кораби, офшорни и портални подемни кранове. „С високата си устойчивост срещу корозия, иновативни уплътнения с голяма надеждност и Ex сертификация, разпределителните кутии от неръждаема стомана Klippon са идеално пригодени за използване в морски приложения“, разказаха от фирма Вайд-Бул ЕООД, която предлага висококачествените решения на Weidmüller у нас.

 

 

Широкият спектър от корабни кранове на Liebherr е предназначен за покриване на нуждите на всички видове кораби. Офшорната индустрия разчита на индивидуално изработени офшорни кранове по поръчка. За боравене с насипни товари и доставки по море се използват различни понтонни и шлеп-монтирани плаващи кранове. Освен това, звеното на Liebherr за пристанищно оборудване разполага с продуктова гама, която предлага гъвкави решения за всеки вид обработка на товари в пристанищата.

 

За да се справим с екстремните условия на заобикалящата среда, нашите  корабни, офшорни и мобилни пристанищни кранове, се нуждаят от  разпределителни табла с висока здравина, които не се влияят от солена вода, от вятъра, слънцето или запрашеността. Те трябва да бъдат в състояние и да се справят с шокови натоварвания и вибрации, поясни Майкъл Оберхубер, отговарящ за доставката на електрически компоненти в Liebherr. Оптималното решение бе намерено в разпределителните кутии от  неръждаема стомана Klippon TB-MH на Weidmüller. Тяхното постоянно високо качество и възможността да посрещнат многобройните сериозни изисквания ни убеди, че трябва да използваме продуктовата гама Klippon, допълни той.


 

Корозионно устойчиви и максимално уплътнени 

Разпределителните кутии са инсталирани на крановете, за да събират и селективно да пропускат електрически сигнали между контролери, датчици и двигатели. „Разпределителните блокове са постоянно изложени на въздействието на солена мъгла, мръсотия и метален прах. Таблата са изработени от висококачествена неръждаема стомана (1.4404/316L). Финишната обработка с електрополиране изглажда повърхностите, така че замърсителите дори не могат дори да се задържат върху таблата. По този начин се предотвратява и появата на корозия“, поясниха от Вайд-Бул.

 

За да гарантираме, че таблата са напълно уплътнени, ние използваме висококачествен силиконов уплътнител, който се вписва идеално в контурите на таблото. Винтовите съединения са със симетрична компресия на уплътненията, която гарантира, че камерата е напълно херметична", обясни Стефан Рюкер, продуктов мениджър във Weidmüller. 

 

Използваните шайби на шарнирните съединения също гарантират определен натиск върху уплътненията. Когато клиентите отворят таблото отново - дори това да е след много дълъг период от време - уплътнението е непокътнато и се връща обратно в първоначалната си позиция. Когато таблото се затвори отново, утлътняването продължава да бъде надеждно, коментираха и от Вайд-Бул.

 

Допълнителен принос за високата степен на херметичност, дори и при екстремни условия на околната среда, дават вътрешно изведените контакти, които са заварени към фланцевите плочи в стената на таблото. По този начин таблата на Weidmüller са защитени срещу течове. Използваното конструктивно решение не допуска механични удари, появата на твърде висок въртящ момент и вибрациите върху уплътнението на вътрешните контакти. За допълнителен контрол върху качеството, ние извършваме изпитване с помощта на компютър, което се провежда под налягане за готовите разпределителни табла, коментира г-н Райкър. По този начин гарантираме устойчивостта и безусловно високото качество на нашите табла, допълни той. 

 


Малък брой варианти, максимална защита

Бяхме впечатлени от високото качество на таблата Klippon, чието производство наблюдавахме в производствен обект на Weidmüller, заяви г-н Оберхубер. Решаващ фактор за нас бе възможността да се намали броят на модификациите на таблата, които използвахме, благодарение на специалните услуги, които Weidmüller предлага“, допълни той. 

 

„Всички табла от неръждаема стомана Klippon са тествани и одобрени в съответствие с най-новите международни стандарти, включително ATEX и IECEx съгласно EN60079“, заявиха специалистите от Вайд-Бул. „Поради това те с основание могат да се разглеждат като оптимално решение за използване в тежки експлоатационни условия“, коментираха в заключение те.

 

Информация за фирма Вайд-Бул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Информация за фирма Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Вайд-Бул, Weidmüller, Liebherr

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Вайд-Бул ЕООД
http://weidbul.com/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД
http://www.liebherr.bg/HG/bg-BG/