R&М България Производство отвори широко вратите си за ученици от столичните гимназии по телекомуникации и електроника

21.07.2021 г.4 мин.

Обучаващи се в двете професионални технически гимназии преминаха успешно лятната си практика във водещата компания

Общо 11 ученици от две столични гимназии преминаха успешно своята лятна практика в R&М България Производство (Райхле и Де-Масари България Пръдакшън). Дружеството е водещ световен производител на високоефективни и иновативни продукти и системи за комуникационни мрежи и мрежи за данни. Част е от швейцарската компания Reichle & De-Massari. В обучителната програма се включиха осем ученици от 10-ти и 11-ти клас на Професионална гимназия по телекомуникации и трима единадесетокласници от Софийска професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“. В периода от 1 до 14 юли т.г. те придобиха професионален опит и знания в работните центрове на R&М България Производство – „Кабели“, „Компоненти“ и „Платформи“.

За младежите престоят в компанията е от особена важност, тъй като получават реална представа за продуктите и системите за комуникационни мрежи и мрежи за данни, които компанията произвежда. Освен това, придобиват умения и навици за работа, необходими за бъдещето им професионално развитие. На четирима от учениците R&М България Производство предложи възможност да натрупат допълнително опит, като останат да работят за компанията през лятната ваканция“, споделиха пред Инженер.bg от екипа на производственото дружество.

Холистична практическа подготовка за студенти от технически специалности и шанс за последваща дългосрочна реализация предоставя Инженерната академия, която тази година R&M България Производство организира за трети път. Вижте подробности за програмата и условията за кандидатстване ТУК.

Гордеем се, че R&М България Производство продължава традицията и дава възможност на ученици да натрупат опит по време на производствените практики през лятото. За нас е изключително ценно да обучаваме млади хора и да им предоставяме шансове за кариерно развитие. Благодарим на ръководителите и екипните лидери в звената, в които се обучаваха учениците, за това, че проявиха ангажираност и ги запознаха с добрите практики в производството, които ще използват успешно в бъдещата си професионална реализация. Вярваме, че в бъдеще ще продължим доброто сътрудничество и с двете гимназии, с които работихме тази година“, заяви г-жа Станка Стоянова, директор на отдел „Човешки ресурси“ в компанията.

„Подкрепата на дуалното образование и инвестицията в развитието на младите таланти е сред главните приоритети както на R&M България Производство, така и на компанията в глобален мащаб. Тя припознава ключовата роля на бизнеса за усъвършенстване уменията на младежите и необходимостта от практическа подготовка, която да повишава компетенциите на бъдещите инженери“, допълни още г-жа Стоянова.

Източник на снимковия материал: R&M България Производство

Тагове: HR, Reichle & De-Massari (R&M), електротехника, кариера, образование, обучение, Райхле и Де-Масари България Пръдакшън, стаж

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Райхле и Де-Масари България Пръдакшън ЕООД
www.rdm.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

СПГЕ „Джон Атанасов“, гр. София
https://spge-bg.com/