Шнайдер Електрик България открива стажантската си програма Be smart. Start! с информационна онлайн среща на 2 февруари

24.01.2023 г.5 мин.

Шнайдер Електрик България е една от водещите компании у нас, която задава трендове в индустрията и предлага иновативни решения, отговарящи на нуждите на своите клиенти. Освен че е лидер в  дигиталната трансформация, компанията е и сред доказаните работодатели в страната, които осигуряват благоприятни условия на труд и разнообразие от възможности за развитие на своите служители. Като дъщерно дружество на световния гигант Schneider Electric, работодателят обръща сериозно внимание на младите таланти в България, привличайки ги в производството си. Ето защо, по повод третото издание на стажантската си програма Be smart. Start!, Шнайдер Електрик България организира безплатен информационен уебинар, който ще се проведе на 2 февруари 2023 г. от 15.00 ч.

„По време на предстоящата онлайн среща бъдещи инженери и техници ще имат възможност да разберат повече за това как могат да придобият практически опит във високотехнологичната среда на компанията, ставайки част от третото издание на платената стажантска програма Be smart. Start!“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

Младежите ще могат да получат информация за предстоящите стажове и „позициите на бъдещето“ в тазгодишното издание на програмата и ще чуят за кариерните възможности в компанията лично от професионалистите в екипа на дружеството, които вече са преминали през нея. „Специалистите ни ще споделят повече за това как е протекъл техният стаж, какво са научили, какво ги е впечатлило и ще разкажат за техния кариерен път при нас“, коментираха от Шнайдер Електрик България.

За да присъствате на събитието можете да се регистрирате ТУК.

Стажантската програма Be smart. Start! e платена, като ще бъде отворена за кандидатстване през цялата година, а продължителността ѝ е до 12 месеца. Работата на различните позиции е свързана с конкретни проекти под менторство на експерти в съответните области. Обявените позиции за 2023 г. са за студенти от инженерни специалности с поне трета завършена година от обучението им или такива, проявяващи интерес към технологии и иновации в професиите на бъдещето.

На уебинара ще бъдат изяснени подробности за следните позиции, които към момента са отворени:

  • Инженер Бизнес анализ на данни;
  • Инженер Лийн;
  • Инженер Решения за „умни“ сгради;
  • Инженер Роботика и автоматизация;
  • Инженер Изкуствен интелект и машинно обучение;
  • Инженер Свързаност и киберсигурност.

„Стажантските програми са логичното и естествено продължение на образованието. Те допринасят с нови компетенции, нов поглед и помагат на организациите да са в крак с новите изисквания, а нашата роля е да осигурим прехода към среда, в която бъдещите специалисти да доразвият наученото, да придобият нови умения и да се почувстват подкрепени на всеки един етап от кариерното си развитие“, споделя г-жа Елена Ватрачка, мениджър „Човешки ресурси“ в Шнайдер Електрик България.

На онлайн събитието на 2 февруари на присъстващите студенти ще бъде споделена форма с повече информация по позициите. Стажовете ще се проведат в Smart Factory на Schneider Electric в Пловдив, обявена за „Фабрика на годината“ за 2022 г., която е и единствената „умна“ фабрика на компанията за цяла Източна Европа и демонстрационен център за 14 държави.

„Шнайдер Електрик България с нетърпение очаква своите нови стажанти и няма търпение заедно да извървят пътя на развитието. В екипа на компанията всеки може да се възползва максимално от енергията и ресурсите, с които тя разполага, а възможностите пред всички са равни. Стремим се да създаваме приобщаваща среда и сме мотивирани да даваме всичко от себе си и да творим, като живеем и работим според собствената си индивидуалност. Заедно, ние се осмеляваме да внесем промяна и да превърнем смелите си идеи в реалност“, споделиха специалистите.

Ако искате да станете част от екипа на високотехнологично и иновативно предприятие, разгледайте актуалните обяви за работа в микросайта на Шнайдер Електрик България в Борса.bg.

Източник на снимковия материал: Шнайдер Електрик България

Тагове: HR, Schneider Electric, кариера, Шнайдер Електрик България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Шнайдер Електрик България ЕООД
www.se.com/bg