ТУ-Габрово сближи образованието с бизнеса по време на своя Национален ден на кариерата

03.04.2018 г.4 мин.

На 28 март, за втора поредна година, в Технически университет — Габрово се проведе Национален ден на кариерата. Събитието, което беше открито от зам.-ректора на университета, доц. Илия Железаров, премина под мотото „Добра кариера. Добър живот”, информираха за Инженер.bg от университета. Сред участниците бяха представители на бизнеса, образованието и местната власт. В проявата се включиха утвърдени компании, сред които АББ България и Либхер-Хаусгерете Марица. „Габрово наистина се превърна в място, в което връзката между науката, бизнеса, иновациите и възможностите за развитие на пазара на труда непрекъснато се подобряват”, заяви кметът на града г-жа Таня Христова по време на кариерния форум.Инициативата, организирана от Job Tiger, се проведе във фоайето на библиотеката на ТУ-Габрово. „Предвидената площ се оказа недостатъчна за всички желаещи посетители. Общо 23 фирми от цялата страна представиха информация относно предлаганите от тях програми за стаж и професионално развитие“, споделиха от учебното заведение.


Основната част от посетителите бе съставена от студенти, които отправиха своите въпроси към представителите на фирмите, запознаха се с тенденциите на пазара на труда и получиха експертна помощ при изготвянето на своята автобиография в CV работилницата. „Повечето посетители оцениха събитието като изключително успешно! А някои от студентите успяха да открият своя първи работодател“, заявиха от ТУ-Габрово.От своя страна компаниите имаха възможността да представят свои свободни работни позиции и стажантски програми пред млади и амбициозни специалисти. Част от работодателите представиха интересни бизнес решения, свързани най-вече с развитието на персонала и оптимизацията на управленския процес.


В инициативата се включи АББ България, част от международния гигант ABB Group — лидер в дигиталните технологии за промишлеността. У нас компанията се занимава както с предлагането и внедряването на комплексни решения, така и с производството на компоненти за ниско, средно и високо напрежение. АББ България осигурява работа на над 2500 служители у нас.Друг участник бе Либхер-Хаусгерете Марица – дъщерна компания на международния технологичен концерн Liebherr, притежаващ над 140 дружества по целия свят. Днес персоналът на българското предприятие наброява над 2000 човека. Производството край Пловдив включва широка гама от най-модерната охладителна техника, използвана за нуждите на редица отрасли.Националният ден на кариерата в ТУ-Габрово е част от съвместната стратегия на общината и висшето учебно заведение за повишаване нивото на подготовка на младите кадри. „Габрово постепенно се превръща във все по-благоприятна локация за развитието на бизнес дейности, благодарение на непрестанната работа на институциите в града, които търсят нови възможности за задълбочаване на сътрудничеството с различни промишлени отрасли“, посочиха от университета.


Източник на снимковия материал: ТУ-Габрово

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

АББ България ЕООД
www.abb.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД
http://www.liebherr.bg/HG/bg-BG/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Технически университет – Габрово
https://www.tugab.bg/