Телетек Електроникс представи нови решения за пожароизвестяване и сигурност на специализиран семинар в новия си завод в София

09.11.2023 г.5 мин.

Иновативните решения за сигурен и  безопасен свят са част от бизнес стратегията за развитие на Телетек Електроникс! Превърнете я и Вие в своя цел, като се присъедините към екипа на компанията сега!

В края на месец октомври т.г. утвърденият производител на сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника Телетек Електроникс съвместно със своя партньор – водещата търговска компания Текра, бяха домакин на събитие, посветено на новостите при системите за пожароизвестяване и сигурност. То се проведе в новата производствена база на Телетек Електроникс в София и събра множество инсталатори, проектанти и представители на бизнеса у нас.

Във фокуса на събитието бяха най-новите разработки на Телетек Електроникс в областта на пожароизвестяването, облачните решения, гласовата евакуация и оповестяването, сред които новата гама безжични устройства за пожароизвестяване NATRON, новата система за гласова евакуация и публично оповестяване SPIKA и Тeletek CLOUD.

„NATRON е серия безжична алармени устройства от най-ново поколение, която осигурява сигурен и стабилен мост между жичните и безжичните технологии. Благодарение на нея всяка наша система за пожароизвестяване, без значение дали е конвенционална с MAG панел или адресируема с iRIS панел, може да се превърне в надеждно хибридно решение“, поясниха специалистите от Телетек Електроникс. „Серията NATRON е оптималното решение при ограниченост на мястото и времето за монтаж. Тя позволява бърза, гъвкава и интуитивна инсталация и последващо разширяване на системата с допълнителни модулни устройства и функционалности“, допълниха те.


Устройствата от новата безжична пожароизвестителна система Natron могат да бъдат включени към адресируеми панели, които поддържат ТТЕ комуникационен протокол, като всеки модул увеличава обхвата на инсталацията с до 1500 m при крайно ниски разходи за монтаж.

Spika е новоразработена система за гласова евакуация и публично оповестяване. Серията обхваща три панела и обширен набор от периферни устройства, като микрофонни станции, високоговорители, музикални източници и др. Тя може да функционира като самостоятелно и компактно PA/VA решение, както и да се комбинира с други наши пожароизвестителни системи от сериите iRIS и Simpo. „Със своя стилен и ергономичен дизайн, голяма здравина, високо качество, удобство при работа и интегрирани интелигентни функции, Spika с основание може да се определи като водеща за промишлеността технологична иновация. LCD сензорният екран на системата позволява лесна настройка и интуитивно управление, а двата USB порта дават възможност за възпроизвеждане на музика и предварително записани гласови съобщения. Решението разполага още с вграден микрофон за спешни повиквания и LED индикатори на състоянието“, заявиха те. 


Професионалистите от Телетек  Електроникс представиха в детайли и своето облачно решение Teletek CLOUD, което позволява отдалечен достъп, мониторинг и поддръжка в реално време на всички модели iRIS пожароизвестителни системи с облачни функции. „Решението е базирано на най-съвременни технологии и осигурява възможност за по-бърза и по-ефективна реакция. Също така минимизира усилията за обслужване на инсталацията. То спомага още за проследяване на текущото състояние на всички свързани обекти в реално време, за проверка на настоящи и минали събития, както и за своевременно осведомяване чрез имейли или съобщения при възникнало събитие“, допълниха още от производственото дружество.

Телетек Електроникс е един от най-големите европейски производители и доставчици на решения и услуги за пожароизвестяване, сигурност и охрана. Компанията внедрява иновации, модерни технологии и изгражда трайни партньорства с фирми от целия свят. От тази година тя вече разполага и със своя нова високотехнологична производствена база в София, повече за която бихте могли да научите ТУК.

Успехът си през годините Телетек Електроникс дължи на своя най-ценен актив – специалистите си. Във връзка с непрекъснатото развитие на дейността си, дружеството разширява своя екип, предлагайки атрактивни условия за работа, отлични възможности за кариерно развитие и лична изява!

Научете повече за свободните позиции в Телетек Електроникс от микросайта ѝ в Борса.bg ТУК!

Източник на снимковия материал: Телетек Електроникс, Текра

Тагове: пожароизвестяване, противопожарна система, семинар, сигурност в сградите, Телетек Електроникс

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Телетек Електроникс ЕАД
www.teletek-electronics.com