Сентилион подава ръка на бъдещите технически специалисти с участието си в проекти и събития, посветени на развитието им

23.05.2023 г.5 мин.

Сентилион е доказан български производител на оригинално оборудване. Продуктовата гама на компанията обхваща високотехнологични електронни модули, системи, комплектни продукти и услуги в областта на медицината, авиационната и сателитната техника, а също така и системи за контрол и наблюдение, както и прецизна индустриална техника. Освен лидер в областта си, компанията е и отговорен корпоративен гражданин, който активно подкрепя инициативи за развитието на обществото, често свързани с образованието и младите технически таланти. Това е и причината Сентилион да стане част от мащабния европейски проект „Модернизация на висшите училища“, а също и да бъде един от златните спонсори на Дни на Роботиката '23, организирани от клуба по Роботика към Технически университет – София. Повече за инициативите, пред Инженер.bg разказаха специалистите от компанията.

В края на месец април т.г. Сентилион отново стана част от учебния живот на Технически университет – София, а поводът бе европейският проект „Модернизация на висшите училища“. По време на проявата от компанията изнесоха лекция на тема „SMT монтаж“. Ръководителят на отдел „Индустриален инженеринг“, г-н Огнян Георгиев, презентира капацитета и възможностите на автоматичните SMT линии в Сентилион и разказа за своя дългогодишен опит в областта на електрониката.

Основна цел на проекта „Модернизация на висшите училища“ е създаването и развитието на профилирани кадри за нуждите на бизнеса във високотехнологичния сектор и стратегическите инфраструктурни проекти. За целта в рамките на проекта се организират дейности, които целят създаването на подходящи условия за сътрудничество между висшите училища и бизнеса. Инициативата подкрепя кариерното развитие на завършващите висше образование. „Включвайки се в проекта, ние показахме на студентите как биха могли да реализират знанията си на практика в нашата компания“, споделиха от българското дружество.

Сентилион бе и златен  на тазгодишното издание на Дни на Роботиката '23 – традиционна инициатива на клуба по Роботика към Технически университет – София. Тя се провежда всяка година с цел да се насърчи и мотивира развитието на роботиката и иновациите в областта на технологиите сред младежите. Събитието включва лекции, работилници и състезания, които са ориентирани към студенти, ученици и хора с интереси в техническата сфера. В тазгодишната надпревара се приемаха проекти в категориите „Следене на линия“, „3D лабиринт“, „Мини Сумо“, „LEGO следене на линия“, „LEGO 3D лабиринт“, а също и в свободен стил.

„Вярваме в уменията и в таланта на българските студенти да създават технологични чудеса. Иновациите са основна част от нашата дейност и сме щастливи, че се срещнахме с бъдещите “двигатели” на роботиката и автоматизацията!“, коментираха от Сентилион.

От основаването си през 1998 г., Сентилион се утвърждава като водещ EMS-производител в областите медицина, авионика и прецизна индустриална техника. Компанията разполага с линии за автоматичен монтаж на електронни компоненти, производствени зони за тест и краен монтаж на медицински изделия, както и две отделни производствени помещения с контролирана чистота на работната среда. Екипът на дружеството е изграден от опитни ръководители, специалисти и експерти с богат опит, които обединяват усилията си за развието на компанията в полза на обществото. Сентилион инвестира в проактивни хора, с желание за развитие във високотехнологична среда, изпълнена с иновации.

„Стремим се да осигурим отлични работни условия и да създаваме възможности, които благоприятстват професионалното развитие и компетентността. Чрез постоянни инвестиции в обучения и инициативи, свързани с повишаване на професионалната квалификация, компанията ни поощрява креативността и новаторството, които гарантират успеха и растежа както на Сентилион, така и на целия бранш“, допълниха още от компанията.

Ако се интересувате от свободните работни места и възможностите за кариерно развитие в Сентилион, вижте свободните позиции в микросайта на компанията в Инженерингова борса на Борса.bg.

Източник на снимковия материал: Сентилион, canva.com

Тагове: HR, кариера, производство, Сентилион

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Сентилион ООД
http://centillion.eu/bg