Сентилион показа иновации в медицинското оборудване по време на Националния конгрес по оториноларингология

16.11.2023 г.4 мин.

От 6 до 8 октомври 2023 г. в курортния град Поморие се проведе VII-ия Национален конгрес по оториноларингология, организиран с цел обмен на знания и представяне на новаторски технологии в областта. Събитието събра над 150 ушно-носно-гърлени специалисти от цялата страна и чужбина, а водещият високотехнологичен производител на OEM за медицината и индустрията Сентилион използва възможността да представи иновативните си решения. В дейността си компанията съчетава професионализъм и ангажираност, за да гарантира предлагането на първокласни решения в сферата на слуховите импланти, което е и причината тя да е сред пазарните лидери не само в България, но и в много други европейски държави. Как премина мащабната конференция, разказаха експертите от Сентилион пред Инженер.bg.

Като официален представител на австрийската компания за активни слухови имплантируеми системи Med-El в България, Сентилион взе активно участие в тазгодишния оториноларингологичен конгрес с рекламен щанд и интригуваща презентация. Инж. Тодор Абаджиев от компанията представи продуктовата гама на Med-El, подчертавайки важността на индивидуалния подход при избора на подходяща система за всеки пациент с помощта на софтуера Otoplan.

„Софтуерът за отологично планиране Otoplan помага да се генерират специфични за пациента 3D реконструкции на вътрешното ухо от CT изображения. Той улеснява точното планиране на кохлеарни интервенции“, обясниха от компанията.

Сентилион провежда устойчива политика за социална отговорност към всеки представител на екипа си. Ето защо, ако искате да бъдете част от компания с фокус върху образованието, развитието, иновациите и градивната работна среда, не се колебайте да следите обявите за отворени работни позиции в микросайта на Сентилион в Борса. bg.

По време на конференцията бе представена и системата за костна проводимост – Bonebridge, върху която бе поставен акцент в научните презентации. Тя е доказано решение за пациенти с проводна или смесена загуба на слуха, като например при атрезия или след операции на средното ухо. Професор д-р Асен Койчев, ръководител на клиника в Щутгарт, Германия, потвърди в своята презентация изключителните клинични резултати на системата, а д-р Георги Марков от УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив сподели своя опит с нея и представи три клинични случая, които още веднъж подчертаха предимствата ѝ.

„Важно е да се отбележи, че системата Bonebridge бе включена в листата на подкрепяни продукти от Здравната каса през март 2022 г., предоставяйки на българските граждани възможността да се възползват от технологичния напредък в оториноларингологията“, уточниха от Сентилион.

Наред с активното участие в научния конгрес, компанията Centillion продължава да бъде тясно свързана с инициативите за научен обмен и развитие на медицината в България. Като част от компанията Med-El, дружеството предоставя високотехнологични медицински продукти и активно подкрепя организациите, които допринасят за напредъка на медицинската наука.

„Като официален представител на Med-El в България, ние подкрепяме българските пациенти със слухова загуба, затова и за пореден път подкрепихме провеждането на научна конференция в областта. Вярваме, че събитието е от важно значение за развитието на медицината у нас, тъй като на тези форуми лекарите се запознават с новите тенденции и могат да предложат най-доброто на своите пациенти”, допълниха още специалистите от Сентилион.

Източник на снимковия материал: Сентилион, canva.com

Тагове: HR, кариера, медицинска техника, производство, Сентилион

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Сентилион ООД
www.centillion.eu