Как да осигурите безопасна работа в условията на COVID-19 по новия стандарт ISO/PAS 45005:2020? Разберете от уебинара на AQ Cert

11.02.2021 г.4 мин.

Ах, това ISO! Управлявайте ефективно бизнес процесите във Вашата организация с AQ Cert

На 15 декември 2020 г., бе публикуван документът ISO/PAS 45005:2020 – Общи насоки за безопасна работа в условията на пандемия от COVID-19, в отговор на нуждите на задъхващия се бизнес, за който спазването на множество правила и разпоредби започва да става все по-непосилна задача. За да запознае представителите на организациите с всичко най-важно по темата, утвърденият български орган за сертификация на системи за управление и европейска акредитация AQ Cert организира уебинар, който ще се проведе на 19 февруари 2021 г. от 9:00 до 13:30 ч., с водещ инж. Яна Григорова.


„С помощта на ISO/PAS 45005:2020 фирмите ще могат да управляват своите процеси все по-ефективно, така че да намалят рисковете, свързани с COVID-19. Той е приложим както за организации, които възобновяват дейността си, така и за тези, които са работили през цялото време. Указанията са общи и приложими за организациите, независимо от естеството на бизнеса, предоставянето на услуги, размера или сложността. Това на практика го прави един изключително функционален и удобен инструмент за подобряване на условията на работа и ефективността на бизнеса“, разказаха за читателите на Инженер.bg от AQ Cert.

Прилагането на стандарта ISO/PAS 45005:2020 спомага за безопасността както на работещите, така и на клиентите, бизнес партньорите и всеки, които има контакт с организацията.

„Добрата новина е, че дори и фирмите, които все още не прилагат стандарти за управление (като например ISO 9001 или ISO 45001) в своята дейност, могат да работят за прилагане на насоките му. Обучителните организации вече предлагат специализирани обучения за запознаване с изискванията на ISO/PAS 45005:2020. Това е добро решение, ако желаете да се запознаете с добрите практики за осигуряване на безопасна и сигурна работна среда“, допълниха от AQ Cert.

Ако все още имате колебания за това как и защо да приложите ISO/PAS 45005, можете да се запознаете с програмата на предстоящия уебинар, както и да попълните своята регистрация за участие, ТУК.

Специалистите от AQ Cert съветват фирмите, които отговорно управляват бизнеса си чрез стандарти за управление, да прилагат и насоките, предвидени в ISO/PAS 45005:2020. По този начин ще съумеят да запазят дейността си и ще намерят решение за възстановяване на работата с помощта на:

  • Планиране по отношение на това, което трябва да се направи, за да може организацията да работи безопасно;
  • Предприемане на действия за осъществяване на това, което организацията е планирала да направи;
  • Проверка и контрол на дейността и изискванията за здраве и безопасност;
    Разрешаване на проблеми и намиране на начини да подобряват постоянно условията на работа.

Източник на снимковия материал: AQ Cert, Ай Кю Серт ЕООД, pixabay.com

Тагове: AQ Cert, обучение, сертифициране, стандарт, уебинар

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ай Кю Cерт EООД / AQ Cert
www.aqcert.org