Стипендиантската програма на Каменица АД предлага ментор, възможност за стаж и финансова подкрепа

15.03.2023 г.6 мин.

Каменица е една от най-големите и водещи пивоварни в България. Освен че произвежда любимата напитка на хиляди българи, компанията е поела като своя лична мисия да бъде ангажиран и отговорен член на обществото, в което се развива. Един от аспектите, на които дружеството обръща специално внимание, е образованието и подкрепата на бъдещите специалисти у нас. По тази причина Каменица стартира стипендиантска програма, в рамките на която ще подпомогне един студен с технически профил със стипендия в размер от 2000 лв. за академичната 2023/2024 г. Компанията ще осигури на своя стипендиант възможности за усъвършенстване и развитие чрез подкрепата на експертите в пивоварната в гр. Хасково. Повече за стипендиантската програма и за условията за кандидатстване пред Инженер.bg разказаха специалистите от Каменица. Вижте повече!

Един студент, който ще завърши своето висше техническо образование през академичната 2023/2024 г., ще бъде избраникът, на когото Каменица ще предостави стипендия в размер от 2000 лв. Студентът ще получи сумата на две равни части в началото на всеки семестър, но не това е същността на програмата, която компанията инициира. Каменица поема по-голям ангажимент – да помага на своя стажант с предоставяне на възможност да изпълнява реални проекти и дипломна работа в дружеството, да се запознае отблизо с всички процеси и начини на работа в едно съвременно производствено предприятие, да получава информация и да разполага с достъп до най-добри практики на работа, които се прилагат, а също и да има наставник/съветник при работа по текущи проекти за университета.

„В допълнение на цялата подкрепа по време на стипендиантската програма, след дипломирането си стажантът ще получи и страхотната възможност да прекара едногодишен платен стаж в пивоварната ни в град Хасково. Това ще позволи на стипендианта да се докосне до практическите елементи на производството, да усети динамиката на пивоварната индустрия и да приложи на практиката наученото в университета. По този начин ще съумее да изгради личностни и професионални качества за блестящ старт на кариерата в техническия свят“, поясниха от Каменица.

Можете да кандидатствате, ако сте студент последен курс за академичната 2023/2024 г. по някоя от следните специалности:

- Автоматизация; Мехатроника; Механика; Топлинна и хладилна техника, както и Електротехника в университетите ТУ – София и филиала му в Пловдив, или ТУ – Габрово;

- Компютърно управление и автоматизация в УХТ.

Критерии за участие:

- Много добър среден успех от следването до момента – над 4.50;

- Английски език – средно ниво/В1;

- Висока лична мотивация.

Документите, които студентите е необходимо да предоставят, за да кандидатстват, са:

Попълнена форма за кандидатстване (ТУК), уверение за актуален статут на образованието и академична справка. Не на последно място,  необходимо е кандидатите да заснемат мотивационно видео послание (до 5 min), в което да разкажат за себе си, да споделят своите интереси и очаквания и да разкрият какво е важно за тях и какво желаят да получат като стипендианти в програмата на Каменица.

Крайният срок за кандидатстване е 15 май 2023 г.!

На последващ етап кандидатите ще се срещнат с представители на компанията и ще се запознаят с пивоварната и нейния екип.

След определяне на големия финалист, той ще сключи договор с дружеството за условията на стипендиантската програма.

„В Каменица обръщаме сериозно внимание на бъдещото поколение специалисти, защото точно те ще са част от най-важния ни ресурс – хората. Именно екипът е в основата на дългогодишния ни успех, а грижата за удовлетвореността на хората е основна ценност и ангажимент за нас като работодател“, коментираха от Каменица АД.

Компанията предлага множество възможности за развитие и обучения, мотивираща и вдъхновяваща работна среда и инициативи за постигане на баланс между личния и професионалния си живот. По този начин организацията създава благоприятни условия на труд за своя екип, водена от ценностите за социално равенство и безопасност, които се прилагат във всяка практика и дейност.

Каменица е компания с богат опит и история, която увековечава в своята фирмена книга. Ако и Вие искате да почерпите опит и да участвате в създаването на новата част от историята на компанията, не се колебайте да следите обявите за работа в микросайта ѝ в Инженерна борса.bg

Източник на снимковия материал: Каменица, canva.com

Тагове: HR, Каменица, кариера, образование, стаж

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Каменица АД
http://kamenitzacompany.bg/web/