Наградата „Еврика“ за млад изобретател отива при талантливия инженер на BHTC Светослав Стоев

15.02.2017 г.3 мин.

В края на януари, в столицата, Фондация „Еврика“ по традиция връчи своите награди за постижения в науката и най-добър млад мениджър, изобретател и фермер, информираха за Инженер.bg от фирма Бер-Хелла Термоконтрол България. „Както всяка година, и тази кандидатите бяха излъчени от обществени и стопански организации, научни звена и университети, неправителствени организации и медии, а окончателният избор бе извършен от специализирана комисия, съставена от експерти от различни области“, обясниха още от дружеството.  Отличията се присъждат на млади хора за техните значими постижения в науката, за изобретения с голяма обществена значимост, за постижения в управлението на стопански организации, както и за най-високи резултати в развитието на селскостопански дейности. Ограничителното условие е номинираните да не бъдат по-възрастни от 35 години.

 

Наградите „Еврика“ са ежегодни и чрез тях се стимулират най-добрите постижения в съответната област и широко популяризиране сред обществеността на най-талантливите и способни млади хора, на тяхната дейност и успехи, за налагане на техния пример сред младото поколение.  


Сред победителите тази година се нареди Светослав Стоев, инженер-конструктор в „Бер-Хелла Термоконтрол“ България, който спечели отличието в категорията „Млад изобретател“. „Светослав получи престижната „Еврика“ за съавторство на изобретението „Осигуряваща система срещу погрешно включване от оператор на контактна система за електрошкафове с изваждаеми шасита с механично задвижване“, регистрирано като полезен модел в Патентното ведомство на Република България. Чрез изобретението се постига намаляване на производствените разходи и се повишава надеждността и пригодността за ремонт на съоръженията“, обясниха от компанията.

 

От BHTC разказаха още, че инженер Стоев има съществен принос при моделирането и изграждането на виртуални прототипи. Базирано е на методите и средствата на виртуалното инженерство на създадената контактна система заелектрошкафовес изваждаеми шасита с механично задвижване, верификацията на създадените модели, валидацията на параметрите посредством създаден прототип и последващата оптимизация на функционалните параметри.  


Повече информация за Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Фондация „Еврика“  

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД
http://www.bhtc.com