„Мечтаехте ли като малки да летите?“, питаха от Луфтханза Техник София по време на „Стажове“ 2019

30.05.2019 г.3 мин.

Представяхте ли си, че колите могат да летят? Интересувахте ли се от тайните на технологиите?”, с тези въпроси от Луфтханза Техник София посрещаха на своя щанд младите и амбициозни студенти по време на кариерното изложение „Стажове” в Технически университет – София и във филиала му в Пловдив, където им разказваха как се става авиомеханик.


 

„По време на изложението по цял ден със студентите си говорихме за самолети, двигатели, турбини, но също и за логистика, организация на процесите и какво ли още не... Двата дни минаха неусетно и бяха изпълнени с усмивки, за което им благодарим”, коментираха пред Инженер.bg от българското дружество, част от световния лидер в ремонта и поддръжката на самолети, самолетни компоненти и двигатели Lufthansa Technik AG.

 

Освен с интересни факти за компанията, от Луфтханза Техник София привлякоха десетки млади специалисти, решили да търсят път в дебрите на авиационната техника, със своите стажантски програми и свободни работни позиции.


 

Стажантските програми, които Луфтханза предлага, са целогодишни, като реализация стажантите могат да намерят в различни отдели и направления. Но специално място от Луфтханза отделят на механиците. „За тях има специални условия в постоянните и стажантските позиции, като е водещо желанието за работа и уменията, които младите ни колеги имат и развиват“, посочиха от компанията.

 

Базовите условия, които се изискват, за бъдеш допуснат до интервю в отдел „Производство”, са да имаш технически опит или техническо образование, както и да владееш английски език на средно ниво .

 

„За нас участието ни на „Стажове” е едно прекрасно изживяване. Срещаме се с млади и амбициозни хора, които задават точните въпроси и не крият своя позитивизъм и желание за развитие“, разказаха от българското дружество.

 

Повече информация за Луфтханза Техник София ООД , марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Луфтханза Техник София ООД
https://www.lufthansa-technik.com/lufthansa-technik-sofia