Инженер.bg обобщи за вас стажантските програми през 2018 г., за да бъде успешен стартът на инженерната ви кариера

22.06.2018 г.11 мин.

Ако сте студент или ученик и сте избрали техниката и технологиите за свое бъдеще, вероятно вече се оглеждате за подходящ старт на своето професионално развитие. Ние, от Инженер.bg, знаем колко трудно е всяко начало, особено в света на инженерите. Затова потърсихме добри възможности за стаж през лятото на 2018 г., разговаряхме с HR-експерти на утвърдени производствени и инженерингови компании, проследихме кариерното изложение „Стажове“ на ТУ-София и се информирахме за свободните позиции и условията на работа за студенти и ученици. Представяме ви нашия обзор на активните стажантски програми и възможности, с който се надяваме да помогнем на вас, бъдещите ни млади колеги, да откриете своето място в българския индустриален бизнес.

 


АББ България – част от групата на АBB, лидер в дигиталните технологии за промишлеността. Стажантски позиции в различни отдели се предлагат в клон Раковски, клон Севлиево, клон Петрич и клон София на АББ България. Желаещите могат да кандидатстват целогодишно.


Свободните позиции и повече информация можете да откриете ТУК.Айгер Инженеринг – утвърдена „бутикова“ компания за машиностроене в структурата на швейцарския холдинг Aiger Group AG. Всички млади и мотивирани инженер-дизайнери, CNC технолози, електроинженери, софтуерни инженери, производствени инженери и инженери по качеството могат да намерят своето място именно в Айгер Инженеринг.


Свободните позиции и повече информация можете да откриете ТУК.

 


Бер-Хелла Термоконтрол – подразделение на водещия немски производител Behr-Hella Thermocontrol (BHTC), което произвежда електроника за климатични системи в автомобилния бранш. Преди дни дружеството обяви разширение на производствената си база, заради което увеличава и броя на стажантските позиции през 2018 г. във всички отдели. Приемът на кандидатури е отворен постоянно.


Свободните позиции и повече информация можете да откриете ТУК.

 


Интегрейтид Микро-Електроникс България - част от структурата на световния лидер в областта на автомобилната, индустриалната, ВЕИ, телекомуникационната и битовата електроника – Integrated Micro-Electronics, Inc. През 2018 г. компанията предложи позиции в направленията: „Проекти“, „Качество“, „Автоматизация“, „Развой“, „Стегнато производство“ и „Инструментално производство“. Срокът за кандидатстване изтече на 31 май, но IMI ще ви очаква през следващата година.


Следете за нови позиции и актуална информация ТУК.


 

Киттнер Анлаген унд Машиненбау – експортно ориентирана машиностроителна компания, чиято производствена база е разположена в индустриалната зона на с. Калояново, област Пловдив. Предприятието ще приеме по един стажант в отделите „Технологичен“ и „Конструкторски“, а техни ментори ще бъдат главният конструктор и главният технолог на компанията. Документи за кандидатстване се приемат целогодишно.


Свободните позиции и повече информация можете да откриете ТУК.КонтурГлобал – международната електроенергийна компания е мажоритарен собственик на ТЕЦ Марица Изток 3. Стажантската програма на дружеството е насочена към студенти в 3-ти или 4-ти курс от специалностите Топло- и ядрена енергетика, Електроенергетика и Машинно инженерство. В края на април 2018 г. Контур Глобал затвори приема на кандидатури, но можете да опитате догодина.


Следете за нови позиции и актуална информация ТУК.

 


Костал България Аутомотив – технологичен лидер в разработката и производството на електронни и мехатронни компоненти за автомобилната индустрия и част от структурата на международната група Kostal. Във връзка с откриването на нов цех, от фирмата отправиха покана към всички студенти от технически специалности да изпратят своята кандидатура за работа.


Свободните позиции и повече информация можете да откриете ТУК.

 


Либхер-Хаусгерете Марица – част от международния технологичен концерн Liebherr. Техническите специалности, към които е ориентиран стажът в компанията, включват машиностроене, автоматизация, компютърни системи и технологии и мн. др. Място и реализация там могат да намерят и млади специалисти от сферите на икономиката и човешките ресурси. В момента Либхер разширява лабораторията си и търси млади софтуерни инженери.


Свободните позиции и повече информация можете да откриете ТУК.Луфтханза Техник София – след най-новото си разширение компанията се превърна в най-голямата ремонтна база за самолети в Източна Европа. Стажантските позиции в дружеството са в различни отдели, като по-голямата част от тях са с техническа насоченост. За по-тясноспециализираните студенти от направление авиационна техника е разработена лятна стажантска програма, която е с по-кратък срок.


Свободните позиции и повече информация можете да откриете ТУК.

 


Мелексис България – най-голямата база на групата Melexis, специализирана в разработване, производство, изпитване и продажби на високотехнологични интегрални схеми, сензори и системи. Няколко са инициативите, които Мелексис България поддържа във връзка с привличането, усъвършенстването и задържането на млади инженерни специалисти. Fresh graduate, Summer Practice и допълнителни стажантски длъжности дават възможност на студенти и наскоро завършили инженери да станат част от българския екип на утвърдената компания.


Свободните позиции и повече информация можете да откриете ТУК.


 

Метал Технолоджи Груп (MTG) – утвърден български холдинг, съставен от три отделни предприятия, а именно Осъм АД в гр. Ловеч, Алуком АД в гр. Плевен и Центромет АД в гр. Враца. Студентите, които са избрали да стажуват в МТГ, имат възможността да изберат място само в един от заводите или да обиколят и трите локации. Основните позиции, за които Метал Технолоджи Груп обяви стажантски позиции, са технолог, конструктор и специалист по управление на качеството. Приемът на документи бе затворен в края на май. Но МТГ ще очаква кандидати и през 2019 г.


Следете за нови позиции и актуална информация ТУК.Монтюпе – русенският завод, в който се произвеждат цилиндрови глави и носачи за световните марки Ауди, Порше, Рено, Форд, Волво и БМВ, дава възможност за стаж на ученици и студенти от технически специалности в направленията мехатроника, автоматика, електроинженерство, машини и системи с ЦПУ и др.


Свободните позиции и повече информация можете да откриете ТУК.

 


Мултивак България Продакшън – компанията е част от структурата на лидера в опаковъчните решения Multivac. Новата ѝ производствена база бе открита преди дни в Индустриална зона София-Божурище, където са създадени всички необходими условия за безпрепятственото развитие на служителите и стажантите. Стажантските позиции в компанията са насочени предимно към специалности като машиностроене, мехатроника, компютърно програмиране в машиностроенето, индустриален мениджмънт и др.


Свободните позиции и повече информация можете да откриете ТУК.

 


Райхле и Де-Масари България Пръдакшън лидер в производството на фиброоптични кабели, мрежови кабели и компоненти за изграждане на комуникационни мрежи Сред инициативите на компанията са стажантските програми „Ready & Motivated” за студенти и „Пари за море“ за ученици.


Свободните позиции и повече информация можете да откриете ТУК.

 


Сенсата Технолоджис – като производител на сензори за автомобилната индустрия и част от структурата на глобалния технологичен холдинг Sensata Technologies, предприятието отдава изключително внимание на квалификацията на своите служители. Отворени стажантски позиции има в почти всички отдели на предприятието. Няма краен срок за кандидатстване.


Свободните позиции и повече информация можете да откриете ТУК.Стомана Индъстри – фениксът на българската тежка промишленост развива производствената си дейност като част от Сиденор Груп. Компанията е отворила широко вратите си както за все още учащи студенти, така и за вече завършили млади специалисти, които тепърва стартират своя професионален път. Във връзка с наемането на нови служители Стомана Индъстри е разработила специална менторска програма.


Свободните позиции и повече информация можете да откриете ТУК.Фесто Производство – дружеството е част от Festo AG&Co.KG., световен лидер в областта на автоматизацията. Инициативата „Лятна академия“ компанията насочва към ученици и студенти в първите курсове на обучението си. За студентите от по-горните курсове, които са вече по-ориентирани в материята, която изучават, са предвидени допълнителни стажантски позиции.


Свободните позиции и повече информация можете да откриете ТУК.Строително оборудване  в началото на месец февруари 2018 г. доказаният шведски производител Husqvarna придоби Строително оборудване ЕООД, гр. Русе. Компанията отваря стажантски позиции в отделите Конструктивен и развитие, Производство, Покупки, Логистика и доставки, както и Технически контрол на качеството.


Свободните позиции и повече информация можете да откриете ТУК.Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ) – българската компания със 70-годишна история в областта на енергетиката провежда собствена стажантска програма. „Даваме възможност на стажантите да се запознаят с работата във всеки един от цеховете и отделите на предприятието, за да преценят къде биха се чувствали най-полезни“, коментираха от ЦЕРБ за  участието си в 12-тото кариерно изложение „Стажове“.


Свободните позиции и повече информация можете да откриете ТУК.ЧЕЗ България - чешко акционерно дружество с водещо присъствие на енергийните пазари в Централна и Източна Европа, което покрива обслужването и поддръжката на електроразпределителни дружества в Западна България. Компанията поддръжа не една инициатива в подкрепа на образованието, а сред тях са стажантски програми за ученици и студенти.


Свободните позиции и повече информация можете да откриете ТУК.


Очаквайте продължение с други компании!


Източник на снимковия материал: Инженер.bg, Райхле и Де-Масари България Пръдакшън ЕООД, pixabay.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

АББ България ЕООД
www.abb.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Сенсата Технолоджис България ЕООД
http://sensata.com/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто Производство ЕООД
https://www.festo.com/cms/bg_bg/55737.htm

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Айгер Инженеринг ООД
www.aiger.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД
http://www.bhtc.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Интегрейтид Микро-Електроникс България ЕООД
http://www.global-imi.com/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Мултивак България Продакшън ЕООД
https://bg.multivac.com/bg/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Строително оборудване ЕООД
www.husqvarnacp.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Монтюпе ЕООД
http://www.montupet.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД
http://www.liebherr.bg/HG/bg-BG/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Киттнер Анлаген унд Машиненбау ЕООД
https://kittner.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Луфтханза Техник София ООД
https://www.lufthansa-technik.com/lufthansa-technik-sofia

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Централна енергоремонтна база ЕАД
http://www.cerb.eu/index.php?cerb=0

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Стомана Индъстри АД
http://www.stomana.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Мелексис България ЕООД
https://www.melexis.com/en

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Метал Технолоджи Груп АД
http://bg.mtgbg.com/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Технически университет – София
https://tu-sofia.bg/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Костал България Аутомотив ЕООД
http://www.kostal.bg/a3/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

КонтурГлобал Марица Изток 3 АД
www.contourglobal.com/asset/maritsa-east-3

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Райхле и Де-Масари България Пръдакшън ЕООД
www.rdm.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ЧЕЗ България ЕАД
http://www.cez.bg/