За 11-ти път „Дни на кариерата“ срещна студенти и специалисти от утвърдени компании в ТУ-София

01.11.2016 г.5 мин.

Университетският форум „Дни на кариерата“ се проведе за единадесети път на 25-ти и 26-ти октомври 2016 г. Тази година в блокове 1, 2 и 12 на ТУ-София си дадоха среща представители на 101 компании и стотици студенти, търсещи професионална реализация. Събитието бе уважено от представители на държавната, общинската и университетската власти, както и от високопоставени мениджъри на големи международни компании. В следващите редове ще ви представим най-новото издание на „Кариери“ през погледа на Инженер.bg, официален медиен партньор на изложението.Началото на тазгодишните „Кариери“ постави г-жа Силвия Янева-Стоянова, Директор на Център „Кариера и възпитаници (Алумни)“ към ТУ-София. „Добре дошли на единадесетото издание на форума „Дни на кариерата“ 2016! Кариерното изложение, наложило се като първо и най-успешно университетско събитие в страната ни. Събитието, превърнало се в „мост“, свързващ бизнеса и възпитаниците на Технически университет – София“, заяви г-жа Стоянова в своето приветствие към гостите. Тя подчерта и ролята на изложението за реализацията на хиляди възпитаници на университета в екипите на водещи компании. „Принос към организацията на събитието има политиката на ректорските ръководства на университета през годините, както и „Кариерен център“ към ТУ-София – като основен организатор на форума. Уважаеми работодатели, благодарим ви, че приехте нашата покана! Благодарим ви, че отново сте сред нас и подкрепяте нашите възпитаници“, добави още тя.


 

След г-жа Стоянова приветствие към гостите отправи и ректорът на ТУ-София – проф. д.т.н. инж. Георги Михов. Той се обърна към присъстващите с думите: „Уважаеми гости, работодатели, студенти и колеги! За единадесети път университетът събира заедно работодатели и студенти. Ще има поне 101 въпроса „Защо искате да работите при нас?“, както и поне 101 отговора „Защото ние сме възпитаници на Технически университет – София, защото за нас успехът е традиция!“ Пожелавам успех на това мероприятие, на фирмите и студентите. Да ни е честито новото издание на „Дни на кариерата“! Успех!“.

 


По време на двата дни на изложението, възпитаниците на ТУ-София имаха възможността да се запознаят с дейността на водещи компании, участващи в събитието. Сред изложителите, привлекли голямо внимание, бе компанията Фесто Производство – световен лидер в областта на сензорната техника и технологии.Изложител в „Дни на кариерата“ бе и „Най-иновативното предприятие за 2015 година“ –Айгер Инженеринг, водещ световен разработчик на иновативни решения във фармацевтичната, опаковъчната и тютюневата промишленост.Традиционен участник в мащабното събитие бе и българският офис на световния концерн ABB. Лидерът в областта на технологиите за производство на енергетично и автоматизирано оборудване привлече сериозен интерес на своя щанд и през двата дни на форума.

 


Други двама водещи немски производители, които имат изнесени производства у нас, също се включиха в „Кариери“. Единият е производителят на хладилно оборудване Либхер-Хаусгерете Марица, а другият  утвърденият производител на климатични системи за автомобилния бранш Бер-Хела Термоконтрол България.

 


Колегите от водещата HR компания CTeam заинтригуваха студентите с интересни предложения за работа на техни партньори. Младите инженери се запознаха с дейността и на компанията Integrated Micro-Electronics (IMI), предлагаща решения в областта на EMS и силовата електроника.


 

Разбира се, „Дни на кариерата“ предостави възможността за среща с представители на водещи компании като: Sensata, EVN, Стомана индъстри, Aurubis, Montupet, Атлас Копко, напралвние „Строителна техника“, Бош, направление „Софтуерни иновации“, SAP, IPS, Witte Automotive, CERB и мн.др.


 

Екипът на Инженер.bg благодари на Център „Кариера и възпитаници (Алумни)“ към ТУ-София за доброто и ползотворно партньорство. Пожелаваме успешна реализация и попътен вятър на всички млади колеги, с които се срещнахме. И завършваме с убедеността, че да си инженер не е професия, а призвание!

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

АББ България ЕООД
www.abb.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто Производство ЕООД
https://www.festo.com/cms/bg_bg/55737.htm

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Айгер Инженеринг ООД
www.aiger.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

СиТийм ЕООД
www.cteam.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД
http://www.bhtc.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД
http://www.liebherr.bg/HG/bg-BG/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Технически университет – София
https://tu-sofia.bg/