С дни на отворените врати и изнесени обучения, Агрополихим инвестира в развитието на бъдещите технически специалисти

26.05.2023 г.4 мин.

Агрополихим е структуроопределяща компания за икономиката на страната, която от десетилетия развива успешна производствена дейност и допринася за развитието на обществото. Дружеството е лидер в производството на азотни, фосфорни и комбинирани торове за земеделското стопанство, като качеството на продуктите е признато не само в страната, но и в много други държави в Европа. За да запознае бъдещите специалисти с дейността си, в края на април т.г., компанията бе домакин на Ден на отворени врати и на поредица от изнесени обучения за студенти от Технически университет – Варна. Повече за инициативите си, пред Инженер.bg разказаха специалистите от Агрополихим.  

Първото от серията събития на Агрополихим се проведе на 26 април, като в него студенти от специалностите „Инженерна екология” и „Защита на населението при бедствия и аварии” присъстваха на изнесено обучение по дисциплините „Организация на безопасността и управление на индустриалния риск“, „Замърсяване на въздуха“ и „Технологии за пречистване на флуиди“. Домакин от страна на Агрополихим бе д-р Мая Стефанова, която запозна студентите с технологичните процеси и с политиката по безопасност, здраве и околна среда на компанията.

По инициатива на отдел „Човешки ресурси“ бяха организирани и дни на отворените врати, в които взеха участие студенти от специалност „Агрономство“ от катедра „Електроенергетика“ и катедра „Автоматизация на производството“ на ТУ – Варна.

„Вярваме, че бизнесът трябва да поеме грижата и инициативата да помага на висшите училища. Агрополихим развива успешни партньорства не само с Технически университет – Варна, но и с други университети, както и със средни технически училища. Ние даваме казуси, по които студентите и учениците работят, правим семинари, организираме обучения и уъркшопи, за да можем отрано да дадем заявка за нашите потребности като работодател и да търсим начини да помогнем за изграждането на младите хора като успешни професионалисти“, коментираха от компанията. 

Дружеството търси ентусиазирани, млади, активни, дисциплинирани хора, които имат идеи и работят в компания, чиято основна ценност е интелигентният растеж. Вратите на Агрополихим са отворени за всеки, който има желание да бъде част от този стремеж.

Компанията държи също на високата квалификация и на постоянното професионално развитие на служителите си. Затова осигурява курсове за поддържане и повишаване на знанията, както и възможности за професионално развитие и усъвършенстване в динамична работна среда.

Агрополихим разполага и с екип от изградени ментори, които отделят специално внимание на младите специалисти в семейството на дружеството и са готови да им помагат със съвети и насоки. „Най-важното е младежите да са любопитни, дисциплинирани и отворени не само да учат, но и да дават идеи“, споделиха експертите в аграрния бранш.

„В Агрополихим отлична реализация могат да намерят инженери, техници, икономисти, финансисти, а също и специалисти от други области. Искрено благодарим на всички студенти, ръководители и преподаватели, взели участие в инициативата на Агрополихим”, допълниха още от компанията.

Ако проявявате интерес към професионална реализация в сферата на агрохимията и желаете да се развивате в компания с лидерски позиции в областта, запознайте се със свободните работни позиции в Агрополихим в микросайта ѝ в Борса.bg.

Източник на снимковия материал: Агрополихим, canva.com

Тагове: HR, Агрополихим, кариера, образование, обучение, производство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Агрополихим АД
https://agropolychim.bg