Български и италиански ученици приключиха успешно летните си стажове в Бер-Хелла Термоконтрол

14.08.2019 г.4 мин.

In Macedonian


Завърши програмата за летни стажове в Бер-Хелла Термоконтрол (BHTCБългария, която се проведе под мотото „Подкрепа за развитие и успех“. Тази година своята практическа подготовка в компанията преминаха и възпитаници на италианския институт „Г. Маркони“, обучаващи се в професионално направление „Техник поддръжка и електрическо съдействие“. Инициативата се осъществява с подкрепата на Европейския Съюз, а партньор на българското дружество е ЧПК „Ейч Ар Си Кулинарна академия“. „Стажът на младите специалисти се проведе в периода от 16 юли до 12 август т.г. в рамките на програмата на BHTC България“, съобщиха Инженер.bg от компанията.


 

Инициативата „Подкрепа за развитие и успех“ е насочена към сближаване на образованието и бизнеса, както и към това младите хора да останат в страната ни.

 

Развойният център и промишлената база в България са ключови за разрастването на BHTC в глобален мащаб. Същевременно те позволяват на младежи от страната и Европа да се запознаят от първо лице с най-модерните технологии в света на автомобилите. В рамките на проекта учениците се докоснаха до работата на отделите „Производство“ и „Логистика“. Стажантите добиха ценен и разнообразен опит в областта на сглобяване, разглобяване и анализ на електронни панели и научиха повече за технологията по насищане на платки. Обучаемите имаха възможност да проследят процеса по поддръжка на машините и пълния логистичен процес в електронното производство, като за завършения стаж се сдобиха и със сертификат.

 

 

Проектът обединява целия набор от дейности на BHTC България, ориентирани към родното образование и по-конкретно – към дуалната форма на обучение. Активно си партнираме с учебни институции в сферата на средното и висшето образование, както и с неправителствени организации, работещи в подкрепа на образованието. Убедени сме, че провеждането на съвместни летни практики с ученици от България и другите страни ще свали бариерите за обмяна на опит, ще амбицира младежите да развият своите професионални познания и ще подпомогне тяхната кариера“, разказа г-жа Таня Стоянова, мениджър „Човешки ресурси“ на BHTC България.

 

BHTC България предоставя възможности за практическа подготовка на ученици и студенти още със стартиране на своята дейност у нас. А от компанията вече с нетърпение очакват бъдещите специалисти, които имат мотивацията да получат своето професионално израстване в нашата страна.


Повече информация за Бер-Хелла Термоконтрол, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg.


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Бер-Хелла Термоконтрол

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД
http://www.bhtc.com