Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

03.10.2017 г.4 мин.

Това, което прави светa на бизнеса уникален, е непрекъснатата динамика, с която се развива. А седмичният ни обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“ се старае да ви представя винаги най-интересните новини за индустрията, бизнеса и инженерния свят. И тази седмица не липсват положителни вести от HR-сферата: 2017 г. се оказва най-перспективна от последните седем години за българските работодатели и те планират разширение на екипите си. За повече подробности и още новини посетете ни на www.борса.bg.

 


BalkanEngineer.com информира:


Сръбската държавна електроснабдителна компания Elektroprivreda Srbije (EPS) е подписала споразумение с Mitsubishi Hitachi Power Systems за изграждането на система за сероочистване на отработените газове в ТЕЦ Никола Тесла А.


Bosch е един от най-големите износители за Сърбия. През 2016 г. компанията инвестира около 10 млн. евро и генерира нетни продажби от 168.2 млн., включително от вътрешни доставки до свързани дружества.


Немската компания Mahle планира ново разширение за българското си дъщерно дружество BHTC, с което ще го превърне в един от основните си производствени центрове.


Македонското правителство ще подкрепи добавянето на нови възобновяеми енергийни източници чрез изграждането на фотоволтаични системи, чието производство ще бъде субсидирано от държавния бюджет.


Новините в България:


Сдружение „Национално представителство на българската стартъп предприемаческа общност“ бе учредено от Министерство на икономиката.


46 000 t отливки е произвела българската леярска промишленост за 2016 г. научихме от данните, посочени в статистическия годишник „Европейската леярска индустрия през 2016-та година“.


ТЕЦ Девен, част от най-големия содов завод в Европа Солвей соди, се сдоби с нов котел на циркулиращ кипящ слой.


Семинар на тема „Иновации в българската химическа промишленост“ се проведе на 28 септември 2017 г. в гр. София.


Немската строителна компания Gottlob Stäbler GmbH+Co.KG търси български фирми, с които да си партнира при изпълнение на строителни проекти в Германия.HR-свят:


Изследване на HR агенцията Менпауър България сочи, че 2017 г. е най-успешната по отношение на разширяване на човешкия капитал на предприятията у нас в сравнение с последните 7 години.


Производителят на индустриални газове Линде газ България има нов управител – Аннамария Аксинте.


Не забравяйте да посетите и нашата „Инженерна борса” за свободни работни места, както и да търсите продукти и решения в „Инженеринговата борса”.


Още много новини от света на техниката и бизнеса бихте могли да прочетете в Борса.bg.


Заповядайте!


Източник на снимковия материал: Борса.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти
http://www.bosch-pt.com/bg/bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД
http://www.bhtc.com