DTS – „Цифрови преносни системи“ представя интелигентни системи на Socomec за превключване на захранването с ATyS M

23.02.2021 г.5 мин.

Компанията Socomec отдавна си е извоювала едно от лидерските места в производството на интелигентни комутационни системи. Като водещ производител на решения за превключване на захранването, Socomec предлага иновативна концепция за превключване, базирана на комутационна технология, предназначена за еднофазни или трифазни приложения от 40 A до 160 A. „Модулните устройства ATyS M на Socomec притежават напълно интегрирани функции за контрол и автоматично превключване. Те са проектирани, изпитани и сертифицирани съгласно критериите на международните стандарти IEC 60947-3 и 60947-6-1, което гарантира високо качество на изделията. С превключвателите ATyS M Socomec разработи нова концепция, съчетаваща предимствата на комутационната технология и бързодействието с уникална гъвкавост на управлението“, коментираха за Инженер.bg от фирма DTS – „Цифрови преносни системи“, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на Socomec за България.

Напълно интегрирано решение за автоматично превключване на захранването

Изпълненията ATyS t M и ATyS g M са автоматични модулни превключватели с индикация на положението на контактите. ATyS t M са 4-полюсни (трифазни) устройства, а ATyS g M съответно са 2-полюсни или 4-полюсни (еднофазни и трифазни) устройства. Те разполагат с вграден контролер, който осигурява автоматичните функции, предназначени за превключване „мрежа/мрежа“ (ATyS t M) и „мрежа/генератор“ (ATyS g M).


Превключвателите са предназначени за използване в електрозахранващи мрежи НН, при които се допуска кратковременно прекъсване на захранването по време на превключването.

„Основно предимство на ATyS t M и ATyS g M е изключително бързото пускане в експлоатация, като процесът отнема от 2 до 3 минути. Благодарение на конструктивното решение, което позволява въвеждането в експлоатация чрез само един потенциометър (4 за ATyS g M) и четири DIP превключватели за настройка на параметрите, на електротехниците им е необходима само отвертка“, поясниха специалистите от DTS„Цифрови преносни системи“. 

ATyS p M включват всички функционални възможности на ATyS t M и ATyS g M, като притежават допълнителна възможност за програмиране на параметрите и функция за изключване. Socomec предлага и изпълнение на ATyS p M с безжична комуникация. „Предимства на ATyS p M са гъвкавото програмиране, функцията за изключване, безжичната комуникация и конфигуриране, както и интерфейсът за дистанционно управление“, информираха от DTS – „Цифрови преносни системи“.

Времето на задържане и входовете/изходите на ATyS p M могат да бъдат настройвани, което позволява лесен мониторинг на конкретни задачи (изключване на товари, тестване и др.) и определяне на работния цикъл, който е съобразен с конкретното приложение.

ATyS p M поддържа функция за връщане в позиция „0“ в случаите, когато отпаднат и двата източника на захранване (изключване). Така потребителят е защитен от проблеми, свързани с нестабилно електрозахранване.


Специалната версия на ATyS p M с комуникационен порт Modbus осигурява достъп до голям обем данни за устройството (състояние, напрежение, честота и др.). Също така тя се предлага с безплатен интуитивен конфигурационен софтуер Easyconfig за настройка, преглед и съхранение на всички параметри на ATyS p M.

„Специално разработен интерфейс за монтаж в контролни шкафове визуализира дистанционно състоянието върху предния панел (D10) или състоянието и зададените параметри (D20)“, поясниха от DTS – „Цифрови преносни системи“.

Фирма DTS – „Цифрови преносни системи“ работи и в сферите енергийна ефективност и енергиен мониторинг. 


В направление „Енергиен мониторинг“ се предлага уникално и иновативно решение Diris Digiware – cистема за измерване и наблюдение на електрически инсталации.

От няколко години DTS – „Цифрови преносни системи“ предлага и висококачествени соларни инвертори на производителите на фотоволтаични инвертори MPS и LEVER.


Соларните инвертори осигуряват надеждно преобразуване на мощността в компактни размери с висока ефективност.


Източник на снимковия материал: DTS – „Цифрови преносни системи“, Socomec

Тагове: DTS – „Цифрови Преносни Системи”, Socomec, електрозахранване, електротехника

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

DTS – Цифрови Преносни Системи ООД
http://www.dts-ups.com/