4MCAD 19 – интелигентна алтернатива на CAD системите с характеристики и функционалности със сериозна практическа стойност

03.09.2020 г.4 мин.

4МCAD 19 е софтуер за проектиране, разработен от компанията 4M, която предоставя на инженерната общност съвременни CAD продукти и иновативни BIM решения. „Нашето решение предлага достъпна среда за професионалисти, които знаят как да използват AutoCAD. Софтуерът позволява да отворите чертежи, направени на AutoCAD и обратно, без необходимост от вмъкване или експортиране. Освен това, чрез 4MCAD можете да получите съвременен CAD софтуер с високо ниво на производителност, а най-новата му версия разполага с нови характеристики и функционалности, повишаващи ефективността му”, споделиха пред Инженер.bg от компанията.

Продуктите и услугите, които фирма 4М предлага, включват професионална CAD среда за архитектурно проектиране, анализ и проектиране на конструкции, ОВК, електро- и водопроводни инсталации, както и други софтуерни приложения.

„Продуктите от портфолиото на компанията въвеждат нови стандарти в индустрията“, допълниха от 4M. Като интелигентна алтернатива на AutoCAD, при работата си с файлове новата версия на 4MCAD 19 предлага:

Подобрение на ефективността

В последната версия е подобрена производителността при работа с много външни референции при създаване на PDF документи и намаляване на получения размер на файла. Подобрена е и селективността в чертежи със сложни блокове. Има бързи функции за сканиране и увеличаване, дори при големи чертежи, както и нова команда „Cachefiles“ за подобряване ефективността на превключването на оформлението и използването на паметта. По-ефективна производителност се постига и при модула за проектиране с подложки, както и в случаите при преначертаване, при създаване и актуализиране на детайли в чертеж с много обекти.

Текстообработка с нови функции

Новият текстов редактор позволява на потребителите да създават поле като многоредов текст или да го редактират на място. Редакторът за текстообработка Multiline Text сега поддържа прозорец, списъци и обосновка на параграфа, а новата команда „Explode Text“ прекъсва многоредовия текст и еднолинейния текст в полилинии. Автоматично номериране добавя номерация към текстови, многоредови, многолистващи или блокови атрибути.

Избиране и модифициране на обекти

„С новата команда Select потребителите могат да търсят обекти, които съответстват на свойствата на други обекти, а Explode Attributes да използват за дегенериране на блокове, създаване на отделни обекти за всеки елемент и конвертиране на атрибути в текст. Софтуерът разполага и с нова команда за получаване на селекция, за да изберете всички обекти в чертежа, които съответстват както на слоя, така и на типа на обекта“, обясниха от 4М.

Изглед и рендиране на чертежи и още нови възможности

Новите команди VPMAX и VPMIN позволяват на потребителите да максимизират и минимизират гледната точка. Селектирането на обекти може да се извършва чрез създаване на филтри. Панелът за свойства вече поддържа повече инструменти и допълнителни опции, например светлинни обекти и свойства на светлината, свойства на материала и др. Командата Bcount отчита броя на блоковете в набор от селекции, а Imageframemode контролира дали рамките на изображението са видими и отпечатани.

Източник на снимковия материал: 4M