Ритбул: Инструментите за тестване на електроинсталации на Fluke гарантират прецизно измерване и висока степен на безопасност

19.11.2023 г.5 мин.

От създаването си през 1948 г. компанията Fluke Corporation работи за дефинирането и разрастването на специфичен технологичен пазар, предоставяйки решения за тестване и отстраняване на неизправности, които вече са от критична важност в производствените и сервизните отрасли. Всеки нов производствен обект, офис, болница или съоръжение, построено днес, представлява потенциален клиент за продуктите от обширното портфолио на Fluke.

„От изграждането на промишлена електрическа инсталация, нейната поддръжка и обслужване до прецизното измерване и контрола на качеството на електроенергията, инструментите на Fluke помагат за надеждното функциониране на бизнеса и индустрията по целия свят. Нейните продукти са насочени към инженери, техници, метролози, производители на медицинско оборудване и професионалисти по компютърни мрежи. Това са хора, които в голяма степен дължат добрата си репутация на използваните инструменти, с чиято помощ могат да разширят личните си компетентности и способности“, информираха за Инженер.bg от водещата българска търговска компания Ритбул, която предлага измервателните устройства на Fluke в България.

Опитните професионални електротехници знаят, че могат да доверят работата си, репутацията си и дори личната си безопасност на инструментите за електротехнически тестове на Fluke. Компанията предлага пълна гама от решения – от базови детектори на напрежение до енергийни регистратори и 4-канални преносими осцилоскопи, така че потребителят да изпълни правилно и безопасно своята работа.

Цифрови мултиметри

Цифровият мултиметър (DMM) е най-разпространеният инструмент за електрически тестове в света. Цифровите мултиметри на Fluke също така са най-често срещаните инструменти в комплектите на електротехниците, откривайки повече електрически проблеми, отколкото всички други конкурентни устройства.

“Всеки измервателен уред за индустриална употреба на Fluke е преминал екстремни тестове: изпускане, удар, влажност – всичко, което може да му се случи в полеви условия. Всеки цифров мултицет на Fluke е здрав, надежден, точен, с допълнително внимание към функциите за безопасност, за разлика от много други измервателни уреди на пазара”, коментираха от Ритбул.

Амперклещи

Измервателните амперклещи на Fluke осигуряват висока степен на гъвкавост: възможности за отстраняване на неизправности плюс безопасно измерване на високи стойности на ток без прекъсване на веригата. Токоизмервателните клещи са предназначени на практика за всеки електротехник, било то в индустрията или в търговията. Много от тях влизат в продуктовата гама от инструменти за безжично тестване Fluke Connect, които позволяват да регистрирате, проследявате и наблюдавате измерванията, като същевременно оставате на безопасно разстояние далеч от зоната на волтовата дъга чрез използване на Bluetooth връзка. Повечето амперклещи на Fluke използват интегриран нискочестотен филтър за точни измервания на нелинейни сигнали, като задвижвания с честотно регулиране, електронни баласти и други нелинейни товари.

Мобилни осцилоскопи

Преносимите осцилоскопи ScopeMeter® ще ви отведат в такива места, в които стандартните настолни осцилоскопи не могат лесно да издържат – това е суровата, опасна и мръсна индустриална среда. Тези ръчни инструменти съчетават производителността на настолен осцилоскоп с мултицет и безхартиен рекордер за инсталиране, пускане в експлоатация и поддръжка на индустриално и електронно оборудване в полеви условия. Инструментите за тестване ScopeMeter на Fluke използват уникален режим Connect-and-View™ за автоматична и непрекъсната настройка на осцилоскопа, което ги прави лесни за използване дори при обработката на сложни сигнали.

Базови електротехнически тестери

Електротехническите тестери и детектори за напрежение са проектирани за използване във всяко приложение и в почти всички експлоатационни среди. Fluke предлага разнообразие от базови електрически тестери – от безконтактни детектори за напрежение и тестери за напрежение с датчици за непрекъснатост, до тестери за ток с отворен захват и вилка. За някои от тези инструменти за измерване на напрежение и ток е налична технологията FieldSense®, благодарение на която не е необходимо да се използват тестови проводници. “Тук ще намерите също тестери за последователност на фазите на двигатели, тестване на флуоресцентно осветление и измерватели на напрежение, които са по-безопасни от електромагнитните тестери. Тези измервателни инструменти са точни и проектирани да бъдат едновременно безопасни и лесни за използване”, допълниха още от екипа на Ритбул.

Източник на снимковия материал: Ритбул, Fluke

Тагове: Fluke, електротехника, Ритбул, ръчни инструменти, тестова апаратура

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ритбул ЕООД
www.rittbul.bg