Обновената серия ключове и контакти Unica на Schneider Electric получи престижното отличие за продуктов дизайн Red Dot

22.07.2022 г.5 мин.

Креативното дизайнерско решение на новата серия ключове и контакти Unica от Schneider Electric я превръща в неустоима не само за потребителите, но и за критиците. През юли т.г. дизайнът на гамата, който удовлетворява дори и най-изтънчения естетически вкус, бе отличен с наградата Red Dot. „Schneider Electric е лидер в дигитализирането на енергийния мениджмънт и процесната автоматизация, именно защото постоянно демонстрира нови забележителни трансформации, внедрени и във вече успешните си проекти“, коментираха пред Инженер.bg от дъщерното дружество на компанията у нас.

Schneider Electric обяви пазарния дебют на новата серия ключове и контакти Unica, която представлява усъвършенствана модификация на една от най-успешните гами на производителя. Тя е разработена в пълна съвместимост, така че да позволява комбиниране или частична замяна. Ключовете и контактите Unica от новата генерация разполагат с разнообразни стилове и функции, които отговарят на нуждата от иновации в интериора и съвременните представи за комфорт. Изделията се проектират и изработват в производствената база на Schneider Electric в Пуенте дел Рейна, Испания.

„Unica притежава повече от 250 функции за осветление, управление, защита, комфорт и комуникация, което я прави подходяща както за домашна обстановка, така и за оборудване на всякакъв тип сгради и обекти – от бизнес комплекси до учебни заведения“, посочиха от Шнайдер Електрик България.

С присъствие в над 100 държави, лидерът в енергийния мениджмънт на системи за средно и ниско напрежение, енергийната сигурност и автоматизацията Schneider Electric се стреми, чрез своите иновации и устойчиво развитие, да осигури достъп до електроенергия навсякъде и по всяко време, за всеки и всички. „Ние сме успешни заради хората и партньорите, които постоянно ни тласкат към развитие. Life Is On е мотото, към което се стремим”, коментираха от компанията.

През 2019 г. заводът на Schneider Electric в България получи Smart Factory сертификат заради високия процент на изцяло автоматизирани процеси (повече от 65%). Това е най-значимият вътрешен стандарт на групата, занимаваща се с индустриално производство, автоматизация и ефективно процесно управление. „Умната“ фабрика в Пловдив е и демонстрационен Smart Factory център за 14 държави.

От компанията са разработили също няколко подкатегории на Unica, които разполагат с: 30 различни цветове на декоративната рамка; разнообразие от висококачествени материали, използвани за изработката им; метализирани цветове и рамки; механизми с антибактериално покритие и мн.др. Това са:

  • Unica Studio;
  • Unica Studio Color;
  • Unica Studio Metal;
  • Unica Pure;
  • Unica Pro.

„Интелигентната модулна конструкция на продуктите позволява бързата им инсталация и лесния монтаж. Богатият асортимент от функции – от базови до професионални (за свързване и управление), превръща новата Unica в предпочитано решение за всякакви проекти“, обясниха от Шнайдер Електрик България.

Качествата, които открояват оптимизираната серия ключове и контакти, са:

  • Естетика, ергономичност, интуитивност;
  • Лесен монтаж;
  • Съвместимост с предшестващи решения;
  • Осигурен пълен стенен монтаж;
  • Повече пространство за кабелни връзки.

„Най-новото ни предложение притежава елегантни форми, множество цветове и качествени материали. То е създадено, за да привлече вниманието на хората и да покори сърцата им“, обобщиха българските специалисти.

Заедно с новата Unica, на пазара излезе и цялостната система за офис оборудване с подови кутии, колони за бюро и безжични зарядни – Unica System+. Тя намира приложение във всяка обстановка, дори и в уюта на дома. Съвместимостта между усъвършенстваната Unica и Unica System+ открива широко поле от възможности за реализирането на разнообразни проекти.

Специално за най-нетърпеливите да се докоснат до оптимизираната гама, от Schneider Electric са подготвили интригуващи и разнообразни активности в рамките на месец юли. Сред тях е и играта – „Спечели новата Unica за вкъщи!“. За повече подробности посетете страницата на новата Unica.

Източник на снимковия материал: Шнайдер Електрик България, Scheider Electric

Тагове: Schneider Electric, електротехника, интериорен дизайн, ключове и контакти, награда, Шнайдер Електрик България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Шнайдер Електрик България ЕООД
https://www.se.com/bg/bg