Луфтханза Техник София: „Наша цел е да предразположим всеки служител да надгражда знанията и уменията си“

27.04.2018 г.4 мин.

От есента на 2017 г. Луфтханза Техник София без притеснение може да се нарече най-голямата ремонтна база за самолети в Източна Европа. Поредното разширение на компанията затвърди лидерските ѝ позиции и създаде още работни места. Но „сърцето“ на ремонтното предприятие са младите специалисти, които всяка година преминават през стажантските програми на Луфтханза. Повече за неспирните инвестиции в млад и мотивиран екип за Инженер.bg разказа г-жа Благовеста Митева от HR отдела на българското дружество по време на кариерния форум в Технически университет – София „Стажове“.За седма поредна година ТУ-София организира пролетното изложение за работодатели „Стажове“, чиято цел е студентите да се запознаят с възможностите за старт на кариерата си в утвърдени български и международни компании. Събитието в София се проведе на 17 април 2018 г., а на централна позиция във фоайето на блок 12 l ТУ-София бе щандът на традиционния участник в него Луфтнахза Техник София.


„Предлагаме стажантски позиции за различни отдели, като по-голямата част от тях са с техническа насоченост. Студенти от различни инженерни специалности могат да се включат в шестмесечен стаж, по време на който ще усвоят професионални умения в сферата на преноса на данни, логистиката и всички съпътстващи процеси, свързани с ремонта на самолети“, съобщи Благовеста Митева от Луфтханза. За по-тясно специализираните студенти от направление авиационна техника е разработена лятна стажантска програма, която е с по-кратък срок.


„Всички наши стажанти преминават през встъпително обучение, а за тях отговаря опитен лидер от съответния екип“, поясни още HR експертът и допълни: „Освен за новите служители и стажанти, обучения са предвидени и за всички, които вече са част от колектива на компанията. Трейнинги се провеждат буквално всеки ден. Опитваме се да предразположим всеки, който е част от семейството на Луфтханза, да се включва в различни мероприятия както за повишаване на квалификацията, така и за натрупване на нови знания и умения“.Както Инженер.bg вече информира, при последното си разширение компанията инвестира близо 35 млн. евро в ремонтни съоръжения и разкриване на 200 нови работни места.


Повече информация за Луфтханза Техник София ООД , марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК! 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Луфтханза Техник София ООД
https://www.lufthansa-technik.com/lufthansa-technik-sofia