Експериментирайте смело в аудио проектите си с помощта на интерфейса Galaxy 64 Synergy Core на Antelope Audio

14.01.2021 г.8 мин.

При провеждане на формати в развлекателната и медийната индустрия ролята на звука e повече от главна, защото именно тя ни гарантира истински вълшебно изживяване. За да дадат воля на своето творческо въображение обаче, специалистите се нуждаят от висококачествени и удобни за управление технически решения. „Galaxy 64 Synergy Core е най-новият продукт и поредна иновация на Antelope Audio в линията многоканални аудио интерфейси за професионални звукозаписни студия. Устройството е първият в света подобен интерфейс, който се отличава със завидните 64 аналогови канала, побиращи се в 2U ракове“, разказаха за Инженер.bg от фирма Електросфера, позната у нас под бранда Antelope Audio.

За иновативния продукт на Antelope Audio – звукооператорът и шесткратен носител на „Грами“ – Брайън Вибъртс, заявява: „Galaxy 64 ми позволява да миксирам уверено големи сесии, знаейки, че той разполага с огромна процесорна мощност и същевременно с това осигурява невероятния звук на Antelope, който е спечелил моето доверие“.

С комуникационни портове Dante, HDX и Thunderboltс, първият в света 64-канален AD/DA преобразувател предлага ненадмината гъвкавост при пренасянето на звука около Вашето медийно съоръжение, театрални и шоу представления, телевизионни и радиопредавания или за други приложения в развлекателната индустрия.

По-оптимизирана работна схема, по-малко фонови смущения

Интерфейсът е проектиран така, че да бъде център на цялата звукозаписна среда, като елиминира необходимостта от разширителни модули и карти и така централизира цялата настройка. Преминаването от един проект към друг е лесно чрез бързо извикване на предварителните настройки. Адаптирането към различни работни схеми е улеснено и позволява да адресирате многобройни приложения с помощта на една хардуерна рамка.

Galaxy 64 Synergy Core е единственият интерфейс, който разполага с два порта Dante за аудио мрежи, четири HDX порта за пълен масив от 128 канала в Pro Tools, както и Thunderbolt комуникационен порт. Тези функции могат да се използват едновременно с множество системи за лесно адаптиране към различни работни схеми с предпочитани DAW приложения. Всичко това е възможно посредством използването на изключителната FPGA конфигурация и усъвършенстваното цифрово маршрутизиране.

Кариерни възможности

Зад създаването на високотехнологичните продукти на Електросфера стои екип от ентусиасти, обединени около идеята за непрекъснато усъвършенстване на технологиите на Antelope Audio, както и на своите професионални компетенции. Присъединете се към тях, като кандидатствате за обявените позиции за работа в микросайта на компанията в Борса.bg!

Изградете Вашата мрежа

Dante е един от най-добрите избори за предаване на аудиосигнали през IP мрежи за инсталации, директни излъчвания, медийни съоръжения, както и всяка ситуация, при която големи обеми дигитални аудиосигнали с висока резолюция трябва да бъдат надеждно прехвърлени на големи разстояния. Комуникационната система Dante е предпочитана пред останалите цифрови мрежови стандарти поради лесната си конфигурация и разнообразна техническа поддръжка, постигната само чрез Ethernet порт. Конфигурацията осигурява директна интеграция и надеждна резервираност, като вторичният порт RJ-45 служи като резервен 64-канален маршрут Dante. Galaxy 64 Synergy Core дава големи възможности за архивиране в реално време и запис на много нива през всеки етап на процеса.

128 канала в Pro Tools при честота на дискретизация 192 kHz

Galaxy 64 Synergy Core е единственият интерфейс, който разполага с четири HDX порта и може да осигури два потока за запис на карта или пълен набор от 128 канала, разделени в две системи. „Това, което е особено впечатляващо при ексклузивната FPGA конфигурация, е, че тя позволява поддържането на такъв брой канали при високи честоти на дискретизация от 192 kHz“, коментираха от Електросфера.

За разлика от модулните системи, всички входове и изходи са достъпни по всяко време, без да е необходима подмяна на платки или промяна на настройките. Също така, това е най-лесният начин за свързване на няколко Pro Tools сесии чрез няколко хоста.

Конвертиране с високо качество на възпроизвеждане на звука (HD)

Високотехнологичните AD/DA конвертори осигуряват ниско общо хармонично изкривяване и коефициент на съотношението сигнал/шум за осигуряване на звукозаписни сесии без смущения. Благодарение на специалния конвертор, Galaxy 64 Synergy Core не изисква външни устройства за мониторинг. Той улеснява възпроизвеждането на аудио с по-широка звукова сцена за аналитично прослушване без влошаване на сигнала.

Водеща технология за синхронизация

„Патентованият 64-битов алгоритъм за управление на синхронизатора и джитъра, който е акустично фокусиран, гарантира качеството на звука, с който се отличава легендарният синхронизатор Isochrone Trinity. Galaxy 64 Synergy Core осигурява същата увеличена ширина на лентата, разделяне на каналите и характеристики на звука на Вашите музикални изпълнения“, посочиха от Електросфера.

36 ефекта в реално време

Galaxy 64 Synergy Core включва масивна разширяема библиотека от 36 ефекта, приложими в реално време. Тя е съставена до голяма степен от софтуерни емулации на висококачествено аналогово оборудване, което може да бъде открито в световноизвестни звукозаписни студия. В колекцията не липсва разнообразие – можете да попаднете на редки находки като бутиков финландски уа-уа педал, датски компресор или емулация на известни устройства като американски еквалайзери.

Synergy Core е една от най-бързо развиващите се в момента платформи за обработка на ефекти в реално време в професионалната звукозаписна индустрия. Технологията Antelope Audio Synergy Core е комбинация от най-доброто от FPGA и DSP обработката, които в комбинация Ви осигуряват платформа за ефекти с много възможности и лесно използване.

Тя позволява:
• Да свалите цялата обработка в интерфейса, като по този начин запазвате процесора и паметта на Вашия хост компютър;
• Да зареждате ефекти при записване или миксиране и обработка с незначителна латентност.

Интуитивен контрол върху всички функции

„Поемете управлението на всеки аспект от функционалностите на устройството с удобен софтуерен контролен панел. Той осигурява интуитивен контрол на всички настройки, корекции на усилването, ефекти в реално време, регулиране и предварителни настройки. От контролния панел получавате незабавен достъп до гъвкавата матрица за маршрутизация и вътрешните миксери с ниска латентност. Всяка функция на Galaxy 64 Synergy Core работи безпроблемно, след като установите работната схема през контролния панел“, коментираха в заключение от фирма Електросфера.

Източник на снимковия материал: Електросфера/Antelope Audio

Тагове: Antelope Audio, аудио оборудване, електроника, Електросфера, кариера

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Електросфера ЕООД / Antelope Audio
https://en.antelopeaudio.com/