Атикс: Новият мощен сензор от серията LS25CI на Leuze осигурява надеждна детекция на обекти дори в тъмно и метализирано фолио

11.07.2022 г.3 мин.

В опаковъчната индустрия се използват различни видове фолио, които са с различна степен на прозрачност. За решаване на определени технически задачи се прилага дори тъмно или метализирано фолио. Основното предизвикателство пред фотоелектрическите сензори e да осигурят надеждна детекция на позицията, която имат обектите в опаковката. А мощният сернзор LS25CI на Leuze е в състояние да освети всеки тип фолио“, коментираха специално за читателите на Инженер.bg експертите от фирма Атикс, предлагаща високотехнологични продукти за индустриална автоматизация.

„Като много мощно устройство, LS25CI на Leuze е в състояние да освети всеки тип фолио. Това е от голяма важност, тъй като позволява надеждно разделяне на продуктите и запечатване на фолиото в точно определените места. Използваната инфрачервена светлина е безвредна и не представлява опасност за очите“, разказаха още от Атикс.

Системните оператори имат възможност да избират между два модела – LS25CI.XR1 и LS25CI.XX.

LS25CI.XR1

Разполага с висока мощност, осигурява възможност за осветяване на тъмно фолио и идентификация на отделни прозрачни фолиа. Производителността на фотоелектричния сензор може да бъде удобно конфигурирана чрез потенциометър.

LS25CI.XX

Супер мощен и подходящ за приложение, към което са поставени по-строги изисквания. Той осветява метализирани и тъмнооцветени фолиа, дори и да са многослойни.

Приемникът LE25CI.XX1 работи и с двата модела предавател, а чувствителността му може да се регулира бързо и интуитивно чрез потенциометри. Корпусите на предавателя и приемника съответстват на степени на защита IP67 и IP69K. Те също така са сертифицирани от ECOLAB за използване в сурови среди, които изискват често почистване.

„Устройствата са свързани с M8 или M12 конектори и по този начин могат лесно да бъдат интегрирани в системи“, добавиха специалистите от българската компания.

Източник на снимковия материал: Атикс, Leuze, freepik.com

Тагове: Атикс, електротехника, индустрия, опаковане, процесна автоматизация, сензори

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Атикс ООД
http://www.atics.bg/