GSM система за контрол на достъпа DoAsBar на ЕТА-СИС управлява едновременно домофон, асансьор и бариера

10.09.2020 г.4 мин.

Да определяме кой може да има достъп до дадено място е от съществено значение от гледна точка на сигурността. Неслучайно в обществените и индустриалните сгради се въвеждат различни нива на достъп, част от които се определят още на етап строителство. Днес тенденцията е такава и по отношение на жилищните комплекси, при които често до входа на апартамента се преминава през бариера, входна врата, асансьор и т.нат. Съществуват решения, с които достъпът може да се контролира комплексно. Доказаната българска компания ЕТА-СИС произвежда и предлага GSM система за контрол на достъпа DoAsBar, с която се управляват едновременно домофон, асансьор и бариера. Какво споделиха от компанията пред читателите на Инженер.bg за характеристиките и възможностите на системата, вижте в следващите редове.

DoAsBar се състои от базов GSM/GPRS модул в кутия със степен на защита IP55, към който могат да се свържат различни комбинации от следните периферни устройства:

  • Клавиатура;
  • Клавиатура с вградени микрофон и говорител (за всички разновидности);
  • Клавиатура с RFID четец на ISO карти/тагове;
  • Клавиатура с RF приемник за дистанционни управления (ДУ);
  • Аудиомодул с микрофон, говорител и светещ бутон за повикване;
  • Самостоятелен RFID четец на ISO карти/тагове;
  • Самостоятелен RF приемник за ДУ;
  • Модул допълнително реле.

Потребителите могат да осъществят достъпа до обекта по различни начини – с телефон, с код, с чип или с дистанционно.

„В зависимост от периферните устройства, които сте избрали, е възможно да използвате GSM системата за контрол на достъп DoAsBar за много и различни цели. Например като GSM домофон за жилищни и обществени сгради, за управление на достъпа до паркинги и гаражи, за осигуряване на достъп и интеркомна връзка за хотели, хостели, затворени жилищни комплекси, както и за контрол по отношение на ползването на асансьор и т.н.“, обясниха от ЕТА СИС.

Системата работи със SIM-карта със стандартен размер на всички мобилни оператори и има капацитет до 700 потребители.

„Едно от основните предимства на GSM системата за контрол на достъпа DoAsBar е наличието на няколко възможности за програмиране и въвеждане на данни. Използва се безплатен софтуер, работещ под Windows, като първоначалното въвеждане на данни обикновено се прави с кабел USB/microUSB. Дистанционно програмиране с GSM модем е подходящо както за първоначално въвеждане на данни, така и за едновременно извършване на повече промени. Спестява необходимостта да посещавате обекта с лаптопа си, за да направите промените посредством кабел. За целта Ви е необходимо да направите малка инвестиция и да си закупите GSM модем, с чиято помощ ще „говорите“ с всичките си обекти, независимо от тяхната локация“, обясниха от фирмата. „Дистанционното програмиране с SMS и/или DTMF е подходящо, когато трябва спешно да промените някои от настройките или пък да менажирате правата на достъп на някои от потребителите. Програмирането с SMS се прилага предимно от домоуправители“, допълниха в заключение от ЕТА-СИС.

Източник на снимковия материал: ЕТА СИС, pixabay.com