Хибридният модул P2 на Schaeffler спечели престижната награда PACE Award 2021 г. в категория „Електромобилност“

12.10.2021 г.6 мин.

Наградата PACE Award е ежегоден приз, връчван от седмичника за автомобилната индустрия Automotive News. С нея той отличава доставчиците на автомобилната индустрия за внедряване на революционни иновации, технологичен прогрес и високи корпоративни резултати. „Automotive News наградиха хибридния модул P2 на Schaeffler и иновативното партньорство на компанията с клиента й – автомобилния концерн Ford. Призът е още едно признание за стратегията на Schaeffler по отношение на електромобилността и новаторския дух на екипа й. Наградата бе връчена на церемония, която тази година се проведе онлайн“, съобщиха за Инженер.bg от Шефлер България.

Отличията PACE се връчват ежегодно вече 27 години от списание Automotive News и Асоциацията на производителите на автомобилни части (APMA) в Германия. За участие в конкурса могат да кандидатстват всички доставчици за автомобилната индустрия, ако техните продукти, процеси, материали или услуги се използват директно при производството на моторни превозни средства и камиони. Наградата PACE на Automotive News е призната в цял свят като еталон за индустриални иновации.

Schaeffler спечели наградата след задълбочен анализ от независимо експертно жури. Решението е взето въз основа на подадената подробна документация за кандидатстване. Това е третата награда PACE за Schaeffler през последните пет години, като две са отличията са за решения за електромобилност.

Хибридният модул P2 на Schaeffler, който спечели тазгодишния приз, се използва в трансмисии със задно предаване. Благодарение на своя компактен дизайн, хибридният модул може да се използва на различни платформи за транспортни средства.

Компанията, заедно с Ford Motor Co., получи също награда за иновативно партньорство Innovation Partnership Award като признание за успешното им сътрудничество при разработването на системата. Automotive News връчва тази награда на автомобилните производители, които постигат изключителни резултати в сътрудничество с негов доставчик за стимулиране на иновациите. 

„Хибридният модул на Schaeffler е постижение по отношение на конструкцията и оптимизираното разполагане на компонентите. Модулът се състои от електродвигател и автоматичен съединител, които са монтирани между двигателя с вътрешно горене и трансмисията. Благодарение на компактния си дизайн, хибридният модул може да се използва в различни платформи за превозни средства“, поясниха от Шефлер България. 

„Особено сме щастливи, че тази година бяхме удостоени от Automotive News с две престижни награди PACE. Отличията отново подчертават фундаменталния ангажимент на Schaeffler за иновации и ефективно сътрудничество с клиентите“, заяви г-н Матиас Цинк, главен изпълнителен директор направление „Автомобилни технологии“ в Schaeffler AG. „Бих искал да отправя най-искрените си поздравления към нашия екип, който разработи хибридните модули P2, за тази изключителна технология от следващо поколение. В същото време наградата за пореден път подчертава факта, че Schaeffler е предпочитаният технологичен партньор от нашите клиенти“, допълни той.

Електромобилността е сред топ акцентите в развитието на индустриалната гама на Schaeffler

За Schaeffler електрическата мобилност е както ключова технология, така и поле за непрекъснат растеж. Подразделението „Електромобилност“ на компанията, създадено през 2018 г., активно разработва тази технология и вече има поръчки за серийно производство на всички нива на електрификация както на леки автомобили, така и на търговски превозни средства. С поръчки от порядъка на 2.1 млрд. евро за решения за електрическа мобилност, получени през първата половина на 2021 г., Schaeffler вече надхвърли целевите си показатели в тази област за цялата година. От 2022 г. компанията очаква, че подразделението й за електрическа мобилност ще получава поръчки на стойност 2-3 милиарда евро всяка година.

„Нашето разбиране на системите, ненадминатото качество, както и високото ниво на производствен и технологичен опит по отношение на всички компоненти в електрическите задвижващи системи са онези основополагащи фактори за производството както на иновативни, така и на рентабилни продукти“, заявява д-р Йохен Шрьодер, ръководител на подразделението „Електромобилност“ на Schaeffler AG. „От електродвигател до система 3 в 1 за хибридни или електрически оси, ние сме в състояние да предложим на нашите клиенти пълен продуктов асортимент, независимо дали това включва система, подсистема или отделен компонент“, допълвай той. Благодарение на обширната добавена стойност, Schaeffler може бързо да превърне иновациите в готови решения за клиента, какъвто нагледен пример е хибридният модул P2 за Ford.

Източник на снимковия материал: Шефлер България, Schaeffler

Тагове: електромобилност, награда, Шефлер България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Шефлер България ООД
http://www.schaeffler.bg