Технологията WAGO Cage Clamp е стандарт за лесно и бързо свързване на проводници

19.09.2019 г.5 мин.WAGO е немски производител и пионер в областта на продуктите за електротехника, електроника, автоматика, сградна и индустриална автоматизация. В дългогодишната си  история компанията успява да установи универсални стандарти, които и до днес се използват широко. „През 1951 г. WAGO за първи път замества винтовете за свързване на проводници с нова концепция, използваща пружинен натиск. През 1977 г. е създадена универсалната система за свързване Cage Clamp, която се е превърнала в индустриален стандарт за електрическо свързване“, разказаха за Инженер.bg от ТП ВАГО Контакттехник.


 


Какви възможности предлага системата Cage Clamp на WAGO?

 

„Стандартите, които ние във WAGO създаваме, постоянно претърпяват подобрения. Технологията за свързване WAGO Cage Clamp удовлетворява индивидуалните потребности, редуцира разходите и повишава значително сигурността на приложенията. Тя е бърза и необслужваема технология, като притежава и добра издръжливост на вибрации. Работата с продуктите от тази технологична серия на WAGO е възможна, дори при неблагоприятни външни условия“, коментираха още от българското дружество.

 

По-кратко време за свързване означава по-малки разходи

 

Началната инвестиция при прилагане на технологията е по-малка заради ускорения процес на пускане в работен режим, а пестенето в дългосрочен план е възможно благодарение на необслужваемите връзки.

 

Cage Clamp позволява осъществяването на връзка между фини, твърди и гъвкави проводници, със сечения между 0.08 и 35 mm2 (28-2 AWG). Пружината и токовата шина образуват самозатягаща се система. Технологията е съставена от висококачествена пружинна хром-никелова стомана, а електролитна мед с калайдисана повърхност е използвана за направата на токовата шина.


„При свързването с технологията Cage Clamp с инструмент се осъществява в три прости стъпки: отваряте пружинното тяло, вмъквате проводника и освобождавате пружината“, посочиха от ВАГО.


Push-in Cage Clamp – едно натискане и сте готови!

 

С Push-in Cage Clamp могат да се свържат всякакви видове проводници – гъвкави, твърди или фини, чиито сечения са от 0.14 до 25 mm2 (24-4 AWG).

 

Два са методите за свързване, които тази технология предлага: чрез универсално свързване (с помощта на работен инструмент), или Push-in свързване с едно натискане на проводника в устройството, подходящ за твърди проводници. „Свързването на фини проводници с накрайник, едножични и гъвкави, се осъществява само с натискане в устройството, като инструмент е нужен за изваждането им“, уточниха от компанията.


Push Wire – майсторът на разклонителните кутии

 

Системата PushWire намира приложение най-вече за свързването в разклонителните кутии. С нея също могат да се свързват твърди проводници, без помощта на инструменти. Подобно на Push-in технологията, и тук свързването се осъществява с едно натискане в устройството. За да се преодолее силата на пружината, се използва твърдостта на проводниците. За всеки един проводник е предвидено самостоятелно гнездо, което става възможно благодарение на фуниевидния вход за проводник. Изваждането на проводниците също е бързо – необходимо е само да се завърти и изтегли проводника.

 

Свържете и големи проводници с Power Cage Clamp

 

Специално за проводници със сечения с по-голям размер – от 10 до 185 mm2 (8 AWG – 350 kcmil) WAGO разработва и технологията Power Cage Clamp. При нея успешното свързване на проводниците се осъществява благодарение на спирална пружина, като за целта е необходим единствено Т-образен ключ.

 

Повече информация за ТП ВАГО Контакттехник ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: ТП ВАГО Контакттехник, WAGO

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ВАГО България ООД
www.wago.com/bg