Решения за асансьори със специализиран честотен регулатор Danfoss VLT Lift Drive — акцент в портфолиото на Бандени

15.04.2021 г.4 мин.

Danfoss е световно познат производител на продукти за жилищни, търговски и индустриални обекти. „Компанията присъства със своите устройства и цялостни решения в почти всяка сграда, супермаркет или фабрика, в която някога сте били, с ноу-хау, което осигурява надеждното им функциониране. Бандени предлага на пазара у нас решения за асансьори със специализирания честотен регулатор VLT Lift Drive на Danfoss. Като специалисти с дългогодишен опит с устройствата на компанията, сме добре запознати и с VLT Lift Drive, като имаме продадени над 1500 броя от продукта на българския пазар“, заявиха за Инженер.bg от доказаната българска инженерингова и търговска фирма Бандени.

Гъвкавост както в нови проекти, така и при модернизацията на стари 

Проектирани за всички двигатели и мрежови напрежения, решенията на Danfoss са подходящи както за електрически, така и за хидравлични асансьори, работещи с и без обратна връзка, като изграждането на такава позволява бърз пуск в експлоатация само с 10 параметъра. 

Регулаторът работи плавно, безшумно и безопасно и осигурява високо ниво на комфорт. Характеризира се с висока честота на превключване, специално контролиран вътрешен охлаждащ вентилатор и безконтакторно управление (т.нар. safe torque off). Благодарение на интегрираните компоненти като EMC филтър и DC дросел се осигурява изпълнението на нормите за ЕМС- електромагнитна съвместимост, като се гарантира и продължителен експлоатационен период без аварии. По този начин се намаляват усилията и разходите за инсталиране на честотни регулатори на Danfoss за асансьори в сравнение с други конвенционални решения. 

„Можем да внедрим VLT Lift Drive в нови асансьори, така и да осъществим ретрофит или замяна на стари честотни регулатори. Винаги поддържаме складови наличности за бърза реакция“, обясниха от Бандени.

Надеждност за дълъг живот и модулен дизайн за максимална приспособимост 

Тъй като репутацията на Danfoss се основава на надеждност, компанията тества своите устройства фабрично до 45 min при пълно натоварване. Според резултатите от независими тестове, VLT Lift Drive има живот от 2.1 милиона цикъла, когато работи при температура на околната среда от 45 °C. 

„Всеки честотен регулатор VLT Lift Drive е с модулен дизайн, за да осигури изключително висока гъвкавост на решенията за управление на двигатели. Оборудван е с широка гама от индустриални функции, които позволяват оптимален контрол на процеса, по-високо качество на продукцията и намалени разходи, свързани с резервни части и сервиз“, поясниха още от Бандени.

Точната мощност, от която се нуждаете 

VLT Lift Drive се предлагат в диапазон на мощносттите от 4.0 kW до 45кW за входно захранване 3x400 V. Честотните регулатори Danfoss могат да контролират различни двигателни технологии, както асинхронни индукционни електромотори, така и сихронни мотори с постоянни магнити.

„Благодарение на този широк диапазон на мощност, производителят има решение за задвижване на асансьори във всички сгради, от среден до висок клас. За сигурност и удобство на своите партньори и клиенти е осигурено сервизно и техническо обслужване на специализраните честотни регулатори VLT Lift Drive“, обясниха още от Бандени. 

Източник на снимковия материал: Бандени, Danfoss

Тагове: Danfoss, Бандени, задвижвания

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Бандени ООД
http://www.bandeni.net/