ОбемниБукви.БГ: Външните и вътрешните неонови реклами с ретро ефекти съчетават най-доброто от модерния свят и миналото

16.03.2021 г.5 мин.

Кой казва, че ретро мотивите не са на мода? Присъствието на елементи от предходните десетилетия продължава да бъде все така въздействащо в редица сфери на интериора, експериора и модата. Ретрото е лайтмотив, на който залага и рекламната индустрия. Любопитни ли сте да разберете повече за създаването на любимите ни рекламни надписи и лога, които съчетават най-доброто от двата свята – на миналото и на съвремието? За да научим повече за системата Retro System, се обърнахме към един от водещите специалистите в бранша у нас – екипа на фирма ОбемниБукви.БГ.

Retro System дава поле за изява на иновативни подходи в производството и едновременно с това се придържа към всички оригинални системи в изработката на неонови елементи. Дело на умелите майстори на българската компания, рекламите са ярки, привличат погледа и предизвикват вълнение и радост.

Системата Retro System съдържа в себе си няколко технологии и процедури за изработка. „Оригиналния неон произвеждаме с инсталация от Италия. Огъваме, вакумираме, оцветяваме и зареждаме с различни газове оригинални рекламни стъкла. Успоредно с това работим с утвърден чешки производител на софт неон. Материала използваме, когато е необходимо да постигнем по-ниска цена или специфично сменящо си цвета RGB осветяване“, коментираха от българската компания.

Опитният екип на ОбемниБукви.БГ проектира електрическите връзки и оптимизира схемата. За основа се използват обемни букви от алуминий, плексиглас, композит или дърво. Когато корпусът е алуминиев, структурата на обемните обувки и логата е отворена в предната си част.

Изделието се изработва от две части. Първата е основата, която служи за монтаж на осветлението и проводниците, и се монтира към фасадата. Втората част е т.нар. борд. Тя е постоянно свързана с основата с помощта на точково заваряване и служи за ограничаване на осветлението в контура на рекламния елемент. Бордът създава обема на буквата, събира и насочва осветлението към фронта и служи за предпазване на осветлението от механично увреждане.

Бордът обичайно е с дебелина от 1.5 mm, а обработката му е изцяло със CNC рутер, който оформя контура, изработва отвори за лампите, след което се поставят крепежи чрез капацитивно заваряване. При сглобяването основата се поставя на 15 mm от края на борда. Така се оставя разстояние за свързващите проводници, след това детайлите се боядисват прахово или се лакират. Финалният етап включва поставянето на осветление.

„С помощта на ретро лампи изработваме обемни светещи букви и лога, залагайки на осветление с топла бяла светлина. В производството успешно използваме и нови материали на базата на LED осветление и гъвкава силиконова вложка, имитиращи неон. Използваме LED неон, познат още като гъвкав, на реномиран чешки производител. По този начин осигуряваме технология с по-ниска консумация и цена, без да правим компромис с качеството на продуктите“, обясниха от ОбемниБукви.БГ. Лампите, предназначени за работа във външни условия, се изработват чрез вакуумно формоване.

Ретро мотивите присъстват и в интериора на разнообразни вътрешни пространства. В този случай първо се изработват обемните букви, които са отворени в предната си част. Използва се алуминий, върху който се нанася лак в камера за боядисване. Буквите са с двойно дъно, като първото е това, което се вижда, и в него има отвори за лампите. Второто дъно служи за основа, върху която се монтират фасунгите, и се правят електрическите връзки. Лампите се избират, като размерът на рекламния елемент определя диаметъра на балона. Препоръчително е използването на димер, с който се настройва яркостта на лампите за постигане на оптимална светлина.

На уебстраницата на ОбемниБукви.БГ ще намерите повече информация за продуктите на компанията, както и можете да отправите своите поръчки и запитвания към специалистите на фирмата.

Можете да се свържете с представители на компанията на тел.: 0888 10 40 70 и 0878 25 00 18, както и на e-mail: info@obemnibukvi.bg

Източник на снимковия материал: ОбемниБукви.БГ

Тагове: вакуумно формоване, интериорен дизайн, маркетинг, металообработка, ОбемниБукви.БГ