Поемете пълен контрол върху сигурността на Вашия „умен“ дом с помощта на решенията на ABB

23.10.2020 г.5 мин.

Наградите Red Dot Design всяка година отличават изключителни постижения в продуктовия дизайн. Те обединяват архитекти, проектанти и представители на компании от целия свят, а акцент в тазгодишното им издание бе революционният дизайн. „Журито на престижния конкурс отличи три от технологиите на ABB – ABB RoomTouch®, IP touch 7 и ABB-free@home® app Next. Решенията осигуряват елегантен контрол в модерните и интелигентни домове и сгради, предоставяйки на крайните потребители, архитектите и дизайнерите пълна гама от функции, управлявани от едно иновативно устройство“, коментираха от екипа на АББ България и разкриха за читателите на Инженер.bg подробности за наградените продукти.

Комплексно управление на „умните“ сгради чрез ABB RoomTouch®

ABB RoomTouch® KNX представлява капацитивен мултиконтролен елемент за интелигентно управление на жилищни помещения, хотелски стаи, офиси и медицински заведения.

„Петинчовият HD IPS сензорен дисплей на ABB RoomTouch® съчетава модерен и устойчив дизайн и предоставя възможност за иновативен контрол. Супертънкият 11 mm дисплей се отличава с елегантна метална рамка и висококачествен стъклен панел, който се предлага в стилен черен или бял цвят. Устройството разполага с вграден температурен контрол и предоставя възможност за интуитивно управление на 30 функции чрез леко докосване и плъзгане”, разказаха от АББ България.

Всички ежедневни функции, например управление на осветлението, щорите, часовото време, стайната температура, данните от метеорологичната станция и др., могат да бъдат лесно контролирани от едно устройство.

За допълнително спестяване на енергия устройството разполага и с бърз режим на готовност, когато в стаята стане тъмно. То се включва автоматично и при присъствието на хора наблизо. ABB RoomTouch® предлага също така дневен и нощен режим, като допълнение към осветлението в стаята. Сензорният дисплей може да бъде инсталиран в портретна или пейзажна ориентация.

Високи нива на сигурност с IP touch 7”

„IP touch 7” представлява централен контролен панел за визуализация на системите ABB-Welcome IP и ABB-free@home®. Чрез своя интуитивен потребителски интерфейс, дисплей с висока резолюция и вдъхновяващ дизайн, той обединява в себе си иновация, функционалност и ергономичност. Устройството предоставя на потребителите пълен и лесен контрол върху средата. С него те могат да регулират осветлението, температурата, щорите и слънцезащита, аудио системите и системата за контрол на достъпа ABB Welcome“, посочиха още от българското дружество на ABB.

IP touch 7” се предлага в черeн и бял дизайн, а елегантният сензорен екран осигурява индукционна верига за потребители с увреден слух.

 

Лесно управление на дома с ABB-free@home® app Next

Приложението ABB-free@home® app Next осигурява бързо и интуитивно управление и контрол на системата ABB-free@home®, ABB-free@home® Wireless и при наличие продуктите ABB-free@home ® flex.

„Чрез ABB-free@home® app Next потребителите могат да проследят например, дали прозорците са оставени отворени, дали е изключено осветлението или е висока температурата в помещението. Безплатното приложение ABB-free@home предлага и допълнителни функции, като контрол на музиката и интеграция на домакински уреди, включително кафе машини, фурни, сушилни и перални машини. ABB-free@home® app Next разполага също така с модерен дизайн на потребителския интерфейс, както и лесна с и интуитивна навигация“, коментираха в заключение от АББ България.

Източник на снимковия материал: АББ България, ABB, freepik.com

Тагове: ABB, АББ България, контрол на достъпа, сигурност в сградите, умен дом

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

АББ България ЕООД
www.abb.bg