Естетика, гъвкавост и сигурност с новата серия безжични пожароизвестителни устройства Natron на Телетек Електроникс

20.04.2023 г.5 мин.

При ограничение във времето за изпълнение и достъпност до местата за монтаж – серията безжични решения за пожароизвестяване Natron на Телетек Електроникс

 

Утвърденият български производител и глобален доставчик на системи и технологии за сигурност Телетек Електроникс разшири и допълни гамата адресируеми пожароизвестителни решения с нова серия устройства за безжично пожароизвестяване. „Natron е новопроектирана система, специално разработена за приложения, при които, поради  икономически, естетични или други причини, не е възможно прокарването на кабелни трасета, а същевременно изискването за надеждно пожароизвестяване е от първостепенна важност и основен приоритет. Новата серия безжични устройства е особено подходяща за инсталиране в музеи, църкви, стари жилищни и обществени сгради с уникална архитектура и др.“,  съобщиха за Инженер.bg от Телетек Електроникс.

„Без значение дали планирате изграждане на нова или разширяване на вече съществуваща пожароизвестителна алармена система, Natron може да бъде оптимално решение, особено ако са налице ограничения във времето за реализиране и достъпност до местата за инсталиране“, уточниха още специалистите от компанията.

С помощта на новата безжична серия Natron, всяка пожароизвестителна система от портфолиото на Телетек Електроникс, независимо дали е конвенционална с MAG панел или адресируема с iRIS панел, се превръща в хибридно решение, което позволява да бъде разширявано с допълнителни устройства и функционалности. „Вече, благодарение на устройствата Natron, жичните и безжичните технологии работят паралелно и в синхрон. Създаването на хибридна система става още по-бързо, гъвкаво и интуитивно, без значение от типа, възрастта или функционалните възможности на жичния контролен панел, към който е интегрирана безжичната система“, обясниха от водещото българско дружество.

Новата пожароизвестителна алармена система Natron може да бъде присъединена към всички адресируеми панели, поддържащи ТТЕ комуникационен протокол. „Така например, безжичният модул Natron WE-A се свързва директно и се захранва от кръга. Към един адресируем панел могат да бъдат свързани до 5 безжични модула Natron, а към всеки модул има възможност да бъдат интегрирани до 32 безжични устройства, или общо до 160 за цялата система“, поясниха от Телетек Електроникс.

„Всеки безжичен модул Natron разширява обхвата на пожароизвестителната инсталация с до 1500 m допълнителна открита площ при изключително ниски разходи за инсталиране“, допълниха още те.

Новопроектираната серия Natron обхваща следните безжични алармени устройства:

  • Безжичен мрежови модул (gateway) за адресируеми панели Natron WE-A за работа с адресируеми пожароизвестителни панели iRIS8 и iRIS4;
  • Безжичен мрежови модул (gateway) за конвенционални панели Natron WE-C за работа с конвенционални пожароизвестителни панели от серия MAG;
  • Температурен детектор Natron TD;
  • Оптично-димен детектор Natron SD;
  • Комбиниран температурен и оптично-димен детектор Natron MD;
  • Сирена със строб за стенен монтаж (VAD – Visual Alarm Device) Natron WSS;
  • Ръчен бутон за стенен монтаж с тип на работния елемент нечуплив (възстановяем) Natron MCP;
  • Ръчен бутон за стенен монтаж с работен елемент (2 части): невъзстановяем (чупещо се стъкло) и възстановяем (бутон), червен – Natron MCP-PR;
  • Ръчен бутон за стенен монтаж с работен елемент (2 части): невъзстановяем (чупещо се стъкло) и възстановяем (бутон), син – Natron MCP-PB.

Телетек Електроникс е сред най-големите разработчици и производители на сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника и технологии у нас и в Европа. Компанията не спира да се развива и разраства своята дейност. В тази връзка дружеството разширява екипа си от специалисти, предлагайки атрактивни условия за работа, отлични възможности за кариерно развитие и лична изява!

Научете повече за свободните позиции в Телетек Електроникс от микросайта ѝ в Борса.bg ТУК!

Източник на снимковия материал: Телетек Електроникс

Тагове: алармени системи, пожароизвестяване, противопожарна система, сигурност в сградите, Телетек Електроникс

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Телетек Електроникс ЕАД
www.teletek-electronics.com