Електро Плюс: Алармените устройства на Sirena осигуряват висока надеждност и безопасност при строително-монтажни работи

09.07.2024 г.5 мин.

Тенденцията към урбанизация и развитие на населените места нараства, както и необходимостта от подобряване на производителността, ефективността и безопасността на строителните обекти. „Sirena е един от водещите международни производители и доставчици на сигнални устройства за безопасност, който проектира и предлага решения за строителната индустрия. Те осигуряват предупредителна алармена сигнализация за повреди и опасност в различните зони от строителните обекти, като например пожароизвестителни системи съгласно EN54, предупредителни светлинна сигнализация за самолети, индустриални светофари, монтирани върху строителните машини сигнални устройства и мн.др.“, коментираха за Инженер.bg от водещата търговска фирма Електро Плюс, която предлага изделията на италианския производител Sirena в България.

Сигнализация на кранове

Типично приложение на сигнализиращо оборудване в строителството е това, което се поставя върху крановете. Добре известно е, че те са неразделна част от строителното оборудване и се използват за транспортиране на тежки и големи детайли или материали. При работата на крановете на строителните площадки е необходимо изключително внимание и концентрация. За целта се инсталира алармено оборудване, което сигнализира, че кранът е в процес на работа.

Подходящи сигнални устройства за големи строителни кранове са сериите NAVILITE, TLine 3 Crane M, Ovolux LED и SE 120 на Sirena. NAVILITE включва светлинни устройства с постоянна червена светлина, които са предназначени за предупреждение на летящи устройства. TLine 3 Crane M е светофарно алармено устройство за предупреждение в лошо време. Устройствата са с магнитно закрепване с дръжка, два светлинни модула и сирена. Серията Ovolux LED включва алармени устройства с 4 светлинни ефекта за монтаж в задната част на крановете. Сирените от серия SE 120 са акустични аларми с 64 тона и мощност на звука 120 dB. Тяхното свързване, конфигуриране и диагностика се извършва с помощта на приложението MySirena App.

Сигнализация на малки кранове

Малките кранове се използват за инсталиране на мобилни строителни машини, спестявайки трудоемки ръчни дейности и подобрявайки безопасността в строителството и комуналните услуги.

За сигнализация на малки кранове се прилагат устройства от сериите FLT LED ELEV, LWL, BKA WN и EOS. Устройствата FLT LED ELEV осигуряват LED мигаща светлинна сигнализация. Серията LWL включва LED работно осветление с мощност 10W-18W-28W за професионално приложение. Звуковата сигнализация за заден ход BKA WN е с бял шум с равномерен амплитудно-честотен спектър. Предлагат се също устройства за сигнализация за заден ход с непрекъснат или периодичен звук. Устройствата от серията EOS представляват предварително сглобени предупредителни светлинни колони за визуална сигнализация с размер Ø 70 mm и степен на защита IP 66/IP69K.

Сигнални устройства при извършване на строителни дейности

Строителните работи се квалифицират като дейности с висок риск от нараняванията и злополуки на работниците. Затова е много важно да се следват препоръките за безопасност и да се осигури необходимата сигнализация.

Sirena предлага изделия, които са предназначени да предпазят работниците върху работната площадка. За целта се използват устройства от сериите Lumina, SOS Light и TLine.

„Серията Lumina включва продукти за лична защита на работниците. Това са персонални защитни устройства, чието предназначение е да осигурят видимост на човешкото присъствие при изпълнението на строителни и ремонтни дейности. Няколко светлинни ефекта, режим на фенерче и два различни метода за лесно поставяне върху всякакъв вид униформа и/или облекло (магнитна плоча или клипс) правят работниците видими във всякакви ситуации“, заявиха от Електро Плюс. „Визуалното сигнално устройство SOS Light представлява LED светлинен източник, който може лесно да бъде поставен и свален от метални повърхности благодарение на магнитната си основа. Устройството се захранва от батерия, която се презарежда с кабел USB C. Решенията за промишлена светофарна сигнализация в строителството TLine осигуряват контрол на движението на мобилните машини чрез постоянна, мигаща и стробираща светлина с LED технология, управлявана посредством автономни електрически контакти“, допълниха още специалистите от компанията.

Източник на снимковия материал: Електро Плюс, Sirena

Тагове: Sirena, алармени системи, Електро плюс, сигурност, сигурност в сградите, строителство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Електро плюс ООД
www.electroplus.net