Алармена система PUMA с вграден GSM комуникатор, подходяща за дома, вилата, офиса и други големи обекти от ETA-СИС

29.04.2021 г.4 мин.

PUMA е сред първите проектирани и произведени в България алармени системи с вграден GSM комуникатор (дайлер). Тя е разработена от фирма ЕТА-СИС. „Системата е подходяща за дома, вилата, офиса и за по-големи обекти чрез добавяне на зонов разширител. Всяка централа PUMA може да бъде включвана и изключвана както през клавиатурата, така и чрез GSM апарат. Произвежда се вече шест години и многократно е доказала своите качества и надеждност“, информираха за Инженер.bg от водещия български производител ЕТА-СИС.

 

PUMA има 4 програмируеми изхода, които могат да бъдат управлявани през мобилен телефон и е възможно да бъдат използвани както за алармени събития, така и за контрол на достъпа и управление на обекти. 

„Към клавиатурата на системата се предлагат допълнително 2 вида приставки — RFID четец на карти/тагове, който може да се използва за включване и изключване на алармата или за отваряне и затваряне на врати, както и RF приемник за дистанционни, който позволява лесно добавяне на паник бутони или включване и изключване на алармата с дистанционно“, поясниха още от ЕТА СИС. 

PUMA е с вграден GSM комуникатор и оповестява до 10 номера. На всеки от записаните в паметта ѝ телефонни номера на потребители се дават индивидуални права: за оповестяване при аларма с SMS и/или позвъняване, за включване и изключване на алармената система с GSM апарат, за управление на изходи, за получаване на SMS за системни събития, за включване/изключване, за състоянието на акумулатора. Управлението през телефон е възможно както със SMS, така и с DTMF команди (т.е. през клавиатурата на телефона Ви). Комуникаторът работи със SIM карта със стандартни размери и с всички мобилни оператори.

Алармената система PUMA разполага с 4 изхода с възможности за управление на сирени, отваряне на врати и др. Тя може да бъде управлявана чрез клавиатура и с дистанционно управление посредством приставка за RF приемник, която се поръчва допълнително и се вгражда в клавиатурата. Тази приставка дава възможност на дистанционните да бъдат използвани и като паник бутони. С нея, освен жични, се добавят и безжични зони. Освен чрез клавиатура и през GSM, системата PUMA е възможно да бъде управлявана и с карти (безжични тагове, чипове). За целта трябва да разполагате с друга приставка – RFID четец на карти/тагове, която също се вгражда в клавиатурата. „Това е още по-лесен за употреба вариант и в по-висока степен икономичен, тъй като чиповете трудно се повреждат, нямат батерии и в много случаи вие вече имате такива за достъп до входа или за ползване на асансьора“, обясниха в заключение от ЕТА-СИС. 

Източник на снимковия материал: ЕТА-СИС ООД

Тагове: алармени системи, ЕТА-СИС, сигурност в сградите