БиблиотекаСигурност в сгради, киберсигурност

HTI България: Пожарна безопасност в тунел? В Стокхолм се довериха на тръбопроводи Alvenius

4 мин.


Norra Länken е една от най-големите тунелни системи в Европа, обхващайки 13 km магистрална пътна мрежа, минаваща под центъра на Стокхолм, Швеция. За подобно съоръжение безопасността е основен приоритет. А за изпълнението на пожарната инсталация са използвани тръбопроводи FlowMax® на Alvenius. Подробности за специфичния проект Инженер.bg научи от HTI България – партньор на Alvenius у нас.Norra Länken, или „Северната връзка“, се нарежда сред най-значимите и мащабни инфраструктурни проекти в Швеция. 13-те километра магистрала в тунелна система са изградени в две отделни тръби, всяка с три ленти, които преминават под центъра на шведската столица.


Изкуство в тунел


В допълнение към необходимите пътни знаци, на изходите от кръстовищата са инсталирани светлинни табели със сменящо се художествено послание с размери 4.5 на 6.3 m. Целта на арт инсталацията е да наруши монотонността на подземното шофиране и да държи водачите максимално съсредоточени.


Всеки от шестте ръкава на тунела има своя собствена арт идентичност: пасище, тръстика, вода, гора, зима и просторен пейзаж. Посредством тях и чрез градските символи на Стокхолм, петима художници създават визуалните послания за светлинните табла.

 

 

За нуждите на проекта Alvenius доставя повече от 19 km тръби FlowMax® с размери: Ø 219 x 3.6 mm, Ø 161 x 2 mm, Ø 107 x 2 mm и Ø 60 x 1.8 mm, както и необходимите фитинги и аксесоари. Всички тръбопроводи и компонентите към тях са със специалното покритие CorroFlo® за максимална защита от корозия“, посочиха от HTI България.


FlowMax® са спирално заварени и се изработват от уникален стоманен материал, което гарантира необходимата здравина и запазване на формата, дори ако тръбите са тънкостенни. Продуктовата гама с размери 60 – 323 mm, каквито са използвани за Norra Länken, издържат на налягане до 80 bar, имат отклонение до 2.5° и минимално влияние от вибрации.


Антикорозионното покритие CorroFlo®, от своя страна, прави тръбопроводите подходящи за кисели или силно агресивни води, като същевременно минимизира натрупването на отлагания по вътрешността на тръбата.


Повече информация за Ейч Ти Ай България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: HTI България, Alvenius, swarco.com

Още от нашите библиотеки

Библиотека

Роботи

Библиотека

Пречистване на питейни води

Библиотека

Термопомпени системи

Библиотека

Ключове и контакти

Библиотека

Сигурност в сгради, киберсигурност

Библиотека

Хранително-вкусова промишленост

Библиотека

Медицинска техника

Библиотека

Софтуер за индустрията и строителството

Библиотека

MachTech 2021

Библиотека

WaterTech 2019

Библиотека

Панаир 2019