БиблиотекаСигурност в сградите

Текра: Умно решение на Dahua работи в режим „онлайн полиция“ и подпомага обществената сигурност

6 мин.

 

Активно подкрепяйки развитието на облачно базирано интелигентно полицейско присъствие, Бюрото за обществена сигурност на китайския град Ханджоу се стреми да изгради най-сигурната и защитена зона в страната. И успява да се доближи до целта благодарение на цялостно решение, базирано на системата „Dahua HOC Safe City“, на технологичния гигант Dahua Technology. „Чрез анализ на над 5000 образа и 46 практически модела на приложение системата е създадена в помощ на борбата с престъпността, намиране на изгубени хора, овладяване на заложнически кризи и други нарушения на обществения ред“, разказаха за Инженер.bg от фирма Текра, официален представител на компанията за България.

 

 

Разположен в Източен Китай, Ханджоу е най-известният град и столица на провинция Джъдзян, с площ от 16 596 km² и население от около 9.8 млн. души. Една от 5-те негови основни градски зони, с жители от над  1.06 млн. и важен административен център със значими транспортни функции, е район Джианган.

 

В целия район Джианган нерегистрираното население представлява около 40% от общото, което затруднява работата на местната полиция. На един полицай се пада отговорността да гарантира сигурността и спокойствието средно на около 1 700 души. „В резултат, недостигът на полицейски сили влияе върху прецизността при изпълнението на техните задачи и води до трудности при осигуряването на своевременна полицейска реакция“, разказаха от Текра.

 

HOC Safe City на Dahua гарантира сигурност и спокойствие за населението

 

Въз основа на системната архитектура Dahua Heart of City (HOC) (б.ред. „Сърцето на града“), поддържаща пълна чувствителност, максимална интелигентност, огромни възможности за анализ и цялостна екосистема, Dahua Technology основно се фокусира върху нуждите на района и изгражда цялостен план за създаване на механизъм за „онлайн полиция“.

 

„Интегрирайки концепции като Интернет на нещата, Dahua успешно подпомага сектора за обществена сигурност на Джианган в Ханджоу при изграждането на многоизмерна мрежа, която комбинира изкуствен интелект, големи масиви от данни и облачни технологии с цел получаване на точна информация в реално време и подобряване на текущите операции“, обясниха от доказаната българска търговска фирма. Dahua HOC е двигател за развитие на умни градове, базиран на технология от най-високо ниво, която предоставя четири пълнокръвни възможности за подобряване на ефективността, повишаване на ползите и оптимизиране на опита, създавайки за обществото икономическа, социална и бизнес добавена стойност.

 

„Dahua Technology внедрява сложна мрежа от високотехнологично оборудване, което включва 19 сензора и стотици модели техника за видеонаблюдение“, разказаха от Текра. „Освен това водещият производител създава 46 реални сценария на полицейско разследване, с цел да предостави точни сведения на полицията в Джианган. Сред тях са анализ на имуществени престъпления, анализ на ситуацията, управление на превозни средства, управление на хора, определяне психичното състояние на субекти, онлайн задържане на нарушители, издирване на изчезнали лица и др.“, уточниха още те.

 

Dahua формира „онлайн полиция“ и спомага за по-ефективно изпълнение на полицейските операции

 

В сравнение с традиционните полицейски операции, интелигентното решение HOC Safe City на Dahua изгражда механизъм „Онлайн полиция“ за получаване на най-достоверни и точни данни в реално време чрез съвременни информационни технологии. То гарантира, че полицията на Джианган може да предприеме най-правилните и адекватни действия във всеки един момент.

 

„От 2016 г. системата HOC за умни градове на Dahua подпомага обществения ред и сигурност на Джианган, постигайки изключителни резултати, като по-добро полицейско разузнаване, по-малко на брой престъпления, по-бързо и ефективно приключване на случаите, подобряване на обществените услуги, по-бързо откриване на изчезнали лица и др., отваряйки нова глава в сектора на обществената сигурност и безопасност“, обобщиха от Текра.

 

 

Повече информация за Текра ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

 

Източник на снимковия материал: Текра, Dahua Technology, pixabay.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Текра (Телетек) ЕООД
www.tekra.bg

Още от нашите библиотеки

Библиотека

Роботи

Библиотека

Пречистване на питейни води

Библиотека

Термопомпени системи

Библиотека

Ключове и контакти

Библиотека

Сигурност в сградите

Библиотека

Хранително-вкусова промишленост

Библиотека

Медицинска техника

Библиотека

Софтуер за индустрията и строителството

Библиотека

MachTech 2021

Библиотека

WaterTech 2019

Библиотека

Панаир 2019