БиблиотекаСигурност в сгради, киберсигурност

Можете да защитите Вашата автокъща или гараж с външните сензори Optex от Текра

4 мин.


Кражбата на превозни средства и злонамереното увреждане на автомобили и имущество могат да струват на автосалоните стотици хиляди левове всяка година. Това е причината все повече компании, дилъри и търговци на коли да преразглеждат системите си за сигурност и да търсят консултанти в тази област. „Като водещ производител на системи за защита, Optex предлага съвременни решения за сигурност с външни сензори за засичане на прониквания и задействане на дистанционна система за видеонаблюдение“, информираха за Инженер.bg от фирма Текра, официален представител на продуктите на Optex у нас.

 


Периметърът на обектите обикновено се защитава посредством кабелни или безжични инфрачервени (IR) бариери или в някои случаи чрез лазерни сензори, които създават „виртуална стена“. Благодарение на този вид системи нарушителите биват откривани преди да успеят да причинят някакви щети по имуществото.

 

„На територията на даден обект, като автосалон например, се инсталират външни PIR дългообхватни сензори и SIP сензори, които могат да се интегрират и с PTZ камери, предварително настроени да засичат навлизането на нарушители. В случай на детекция на нарушител, камерите се задействат и изображенията се предават автоматично към система за дистанционно наблюдение“, обясниха от Текра.

 


В допълнение, за да бъде възможно засичането на хора, стоящи в близост до ъглите, прозорците или вратите на сградите, българското дружество препоръчва използването на VXI сензори, PIR завеси, както и BX сензори за къси разстояния. Всички устройства от този тип са свързани към камери за видеонаблюдение и дистанциона мониторинг система.

 

В портфолиото на Текра можете да откриете разнообразие от устройства, разработени от международния производител Optex, включително външен PIR детектор с 16 зони на детекция и температурна компенсация, както и комбиниран външен PIR/Microwave сензорс регулация на зоната за засичане. „Предлагаме също и PIR детектори с висок клас на защита, които се отличават с възможността си за отчитане на осветеността и температурата на околната среда. Благодарение на това чувствителността на сензора се настройва автоматично“, добавиха в заключение от Текра.

 

Повече информация за Текра ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Текра, Optex

Още от нашите библиотеки

Библиотека

Роботи

Библиотека

Пречистване на питейни води

Библиотека

Термопомпени системи

Библиотека

Ключове и контакти

Библиотека

Сигурност в сгради, киберсигурност

Библиотека

Хранително-вкусова промишленост

Библиотека

Медицинска техника

Библиотека

Софтуер за индустрията и строителството

Библиотека

MachTech 2021

Библиотека

WaterTech 2019

Библиотека

Панаир 2019