БиблиотекаСигурност в сгради, киберсигурност

„Заповядайте в магазина или изчакайте отвън“, съобщава базирано на изкуствен интелект решение на Dahua

5 мин.

 

Изправени пред разпространението на новия коронавирус, много страни по света въведоха строги мерки за превенция и контрол. Магазини и обекти изпълняват протоколи за безопасност, обособяват станции за дезинфекция на ръце, въвеждат мониторинг на температурата на клиентите и персонала. „В помощ на бизнеса, международният производител на смарт IoT технологии за видеонаблюдение и сигурност Dahua Technology разработи професионално решение за безопасност в търговски обекти. В днешната статия ще ви разкажем повече за смарт камерите за мониторинг на температура и контрол на клиентски поток“, информираха за Инженер.bg от Текра, официален представител на Dahua Technology у нас.

 

 

В отговор на предизвикателствата, пред които е изправена търговията по време на пандемията, Dahua Technology демонстрира професионални решения за безопасни работни условия, включващи отдалечен мониторинг на телесната температура и контрол на потока от клиенти, базирани на най-съвременните AI (изкуствен интелект) алгоритми. Чрез използване на иновативните камери за наблюдение и анализ, търговците не само осигуряват временна безопасна среда в своите обекти, но също така могат да изградят устойчиви планове за подобряване и развитие на бизнеса си след преминаване на заразата на базата на натрупаните статистически данни за своите клиенти.

 

 

Мониторинг на телесната температура

 

Dahua Technology разработва камера за наблюдение на телесната температура, предлагаща изключително висока точност на измерване от ±0.3 °C. „Чрез вградения си AI алгоритъм устройството може едновременно да извършва скрининг на група от хора на разстояние до 3 m. Така технологията позволява бърз и безконтактен достъп в различни обекти, благодарение на което камерата е много добро решение за инсталиране във входове на магазини, супермаркети и търговски центрове, улеснявайки максимално работата на търговците“, поясниха от фирма Текра.

 

„При регистиране на висока температура при някой от клиентите, камерата уведомява управителите да предприемат съответните превантивни мерки“, споделиха от доказаната българска търговска компания.

 

 

Контрол на потока от клиенти

 

За всички търговски обекти, които се нуждаят от ограничаване на клиентския си поток по време на пандемията, Dahua Technology предлага AI базираната камера за броене на посетители. Устройството осигурява автоматично и точно изчисляване в реално време на броя на хората, влизащи в магазините, регулирайки потока и елиминирайки струпването на големи групи. Когато броят на посетителите надвиши определена зададена стойност, цифрова табела на входа информира за запълнен капацитет в обекта и напомня на клиентите да изчакат своя ред отвън. Използвайки технологията, търговците не се нуждаят от допълнителни служители, които да извършват тази дейност, и съответно могат да намалят разходите си.

 

 

Смарт анализ за подобряване на бизнеса

 

В допълнение към основните функции за мониторинг на камерите, AI базираната технология може също да помогне на търговците да създадат добавена стойност за бизнеса си след преминаване на пандемията. „Възползвайки се от интелигентните функции за бизнес анализ, търговците могат да коригират своите бизнес стратегии въз основа на натрупаните статистически данни, като потребителски профили, предпочитания и поток на клиентите през пиковите часове, и съответно да управляват дейността си по-ефективно“, добавиха от Текра.

 

Повече информация за Текра ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

 

Източник на снимковия материал: Текра, Dahua Technology, pixabay.com

Още от нашите библиотеки

Библиотека

Роботи

Библиотека

Пречистване на питейни води

Библиотека

Термопомпени системи

Библиотека

Ключове и контакти

Библиотека

Сигурност в сгради, киберсигурност

Библиотека

Хранително-вкусова промишленост

Библиотека

Медицинска техника

Библиотека

Софтуер за индустрията и строителството

Библиотека

MachTech 2021

Библиотека

WaterTech 2019

Библиотека

Панаир 2019