HTI България: Картинг пилотът Любослав Руйков, който активно подкрепяме, пожъна успех в Кремона

09.07.2024 г.4 мин.

Любослав Руйков, български картинг пилот в клас Junior, спечели убедително 5-ия кръг от италианския шампионат ROK, който се проведе на пистата в Кремона, с което за пореден път доказа своя талант и упоритост. Победата го изкачи на първо място във временното класиране в класа му“, съобщиха за Инженер.bg от фирма HTI България, която е сред основните спонсори на младежа и картинг спорта като цяло. Компанията подкрепя 13-годишния днес Любослав още от 2022 г., а екипът ѝ се вълнува с всеки старт и всяко качване на почетната стълбичка на младия ни състезател.

Руйков стартира във финала на надпреварата в Кремона, Италия, трети, като остана четвърти в първите завои. След това обаче излезе втори и категорично демонстрира, че е най-бързият пилот на пистата, като направи поредица най-бързи обиколки. Той догони на половин секунда лидера Валерио Виапиана, когато двигателят на италианеца се повреди и това отвори пътя на Любо към победата“, разказаха от HTI България.

Това бе много силен уикенд за Любо. От първата сесия работихме по настройките на шасито, постоянно променяхме и оптимизирахме, което ни донесе място в Топ 10 в квалификацията. След това влязохме „в челото“ по време на маншовете и на финала всичко се получи както трябва. Точно преди финала сменихме мотора и променихме напълно настройките на шасито и това даде резултат. Първоначално лидерът Виапиана се измъкна напред, докато Любо излезе втори, но впоследствие той го настигна и със сигурност щеше да го изпревари, тъй като това се случи преди средата на състезанието. Любо беше най-бърз от всички, и то със значително превъзходство”, обясни механикът и треньор на Руйков Станислав Каваримов.

Впечатляващо е, че Любослав не е познавал добре пистата в Кремона, тъй като преди това състезание е карал само един – два пъти на нея и с карт от клас Mini. Но пък демонстрира страхотен прогрес.

След пет изминали кръга в клас Junior Руйков води с 233 точки, втори е Джулио Мазолини с 220 точки, а трети – Федерико Сбарделати с 215. До края на сезона в ROK Италия предстоят още три кръга.

Любослав Руйков стартира своята картинг кариера още през 2020 г., когато е едва 9-годишен, но резултатите не закъсняват и за своите 13 години той вече има натрупан солиден опит в автомобилния спорт, както и редица отличия. „Всеки успех на Любослав радва и нас! За екипа ни е чест да подкрепяме млади български таланти в различни области. Вярваме, че по този начин допринасяме за по-стойностно общество и подпомагаме развитието на младото поколение“, допълниха още от HTI България.

Компанията е част от групата GC-HTI и е водещ доставчик на материали и оборудване за сградно и инфраструктурно строителство.

Източник на снимковия материал: HTI България, Pure Speed Racing Team

Тагове: HTI Group, Ейч Ти Ай България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ейч Ти Ай България ЕООД
www.hti-bulgaria.com