Хьорман България: Защитните средства от серията Hörmann High Security Line гарантират максимална сигурност на Вашите обекти

13.05.2022 г.5 мин.

„Нашите прегради за области с висока степен на сигурност от серията Hörmann High Security Line са оптимално решение за максимална сигурност и трайна или временна защита от неоторизиран достъп“, съобщиха специално за читателите на Инженер.bg специалистите от Хьорман България, дъщерното дружество на световно утвърдения немски производител на врати и автоматизирани решения за сградни системи Hörmann у нас.

В зависимост от вида и размерите на обезопасяваната територия, можете да избирате между боларди, прегради с шипове или роуд блокери на Hörmann, както и да комбинирате гъвкаво отделните продукти и да ги управлявате с индивидуални концепции. „Предлаганата като опция аварийна функция EFO задейства нашите автоматични роуд блокери, боларди и прегради с шипове в рамките на 1.5 s“, поясниха от Хьорман България.

„Нивото на сигурност на дадена преграда се измерва посредством различни видове енергийни характеристики при удар. Енергията, с която се удря дадено превозно средство, зависи от неговите тип, тегло и скорост и е от решаващо значение за повредите и функционирането”, допълниха специалистите на фирмата.

Енергия при удар с разрушаване

„Стойността показва при каква скорост ударът от определен тип превозно средство може да бъде понесен от преградата за области с висока степен на сигурност. Ако в преградата се удари превозно средство с тегло 6800 kg и скорост 87 km/h могат да възникнат трайни повреди в механиката и конструкцията, така че преградата в области с висока степен на сигурност следва да бъде подменена след удара. Преминаването обаче се възпрепятства“, поясниха българските експерти.

Енергия при удар без разрушаване

Стойността показва, че ударът на определен тип превозно средство с максимална скорост ще бъде понесен без повреди по механиката и конструкцията на преградата. Ако в преградата се блъсне превозно средство с тегло 6800 kg и скорост 52 km/h, функционалността и надеждността на преградата ще продължат да са гарантирани.

Роуд блокери за входове и изходи с ширина до 6 m

„Нашите роуд блокери намират приложение в случаите, когато желаете да защитите входове и изходи с ширина до 6 m посредством повишени мерки за сигурност”, разказаха от компанията.

В зависимост от ситуацията роуд блокерите на Hörmann могат да бъдат монтирани съосно в земята или алтернативно върху завършената подова настилка без изкопни работи. При нормална експлоатация те са прибрани в една равнина със земята, а в аварийна ситуация се издигат бързо и задържат ефективно неоторизираните превозни средства.

„Нашите роуд блокери с височина 500 или 1000 mm са сертифицирани съгласно изискванията на Crashtest Rating PAS68. В съответствие с това, роуд блокер 1000 издържа на приближаващ се към него с 80 km/h камион с тегло 7.5 t“, информираха от Хьорман България.

Преграда с шипове обезопасява достъпа до защитена област

Преградите с шипове M осигуряват контролирано преминаване в едната посока при ширина до 6 m. Те възпрепятстват минаването в обратна посока с помощта на шипове, които се забиват в гумите на превозното средство, така че то спира да се движи след няколко метра. Този монтиращ се върху завършена настилка Tyre Killer M е подходящ за ниска честота на използване.

За висока честота на използване е подходящ съосно монтираният в земята вариант Tyre Killer H. Тази преграда с шипове осигурява по-добра защита срещу по-големи превозни средства.

Боларди за области с висока степен на сигурност

„Сертифицираните ни след краш тестове боларди от серията High Security Line се предлагат в автоматичен, подвижен или фиксиран вариант“,  заявиха от екипа на Хьорман България

Повече информация за боларди за области с висока степен на сигурност ще намерите на официалния сайт на компанията ТУК.

Източник на снимковия материал: Хьорман България, Hörmann

Тагове: сигурност в сградите, Хьорман България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Хьорман България ЕООД
https://www.hormann.bg/