Хьорман България: Входната врата ThermoCarbon е първенец като топлоизолация и отличен избор за пасивни къщи

09.06.2021 г.6 мин.

Не пропускайте Архитектурно-строителната седмица от 16 до 19 юни, за да се запознаете с последните иновации на Hörmann

В съзвучие с актуалните тенденции в строителството и проектирането на пасивни къщи, доказаният немски производител на врати и автоматизирани решения за сградни системи Hörmann разработва продуктите си така, че те да удовлетворят напълно изискванията към този иновативен тип сгради. Една от „звездите“ в портфолиото на компанията е входната врата ThermoCarbon. Подробности за характеристиките и предимствата на модела разказаха за читателите на Инженер.bg от Хьорман България.

Равнинно лежащото крило на входната врата ThermoCarbon с различните варианти на оформяне в цвят или с остъкляване отговаря на съвременните дизайнерски архитектурни виждания.

Първенец по топлоизолация

„Моделът ThermoCarbon впечатлява с изключително високи стойности на коефициента на топлоизолация. Пълнежът на крилото е с дебелина от 100 mm, но въпреки това експлоатацията на вратата не предизвиква затруднения. Хайтек профилът на крилото от хибриден карбонов стъкленовлакнест фазер осигурява висока топлоизолация, подобрена звукоизолация и придава на конструкцията на вратата завидна стабилност при минимално собствено тегло“, поясниха специалистите на Хьорман България.

Безспорно впечатление правят стойностите до 0.47 W/(m2K) на коефициента на топлопреминаване на вратата (Ud), които осигуряват на ThermoCarbon първенство сред алуминиевите входни врати по този показател. Благодарение на отличната топлоизолация, ThermoCarbon намира приложение в пасивните къщи.

„За рекордно високата стойност на топлоизолация, характерна на този модел външни врати, благоприятстват профилът на крилото, който е направен от стъклени влакна и е подсилен с карбон, както и термично разделената алуминиева рамка с дебелина от 111 mm. Стъклопакетите за прозрачните части на вратата също допринасят за намаляване на топлинните загуби и спестяват допълнителни разходи на потребителите. Наред с всички забележителни показатели на модела ThermoCarbon, важно е да добавим и отличните ѝ звукоизолационни свойства“, обясниха от Хьорман България.

Входната врата ThermoSafe с коефициент на топлопреминаване Ud=0,8 W/(m2K) още отсега изпълнява изискванията за топлоизолация, които са поставени за цел на ЕС за въвеждане през 2020 г.

Интригуващи са изненадите, които Хьорман България ще представи по време на предстоящото издание на Архитектурно-строителната седмица! От 16 до 19 юни 2021 г. на щанд А3 в зала 2 на Интер Експо Център (ИЕЦ) в София, екипът на фирмата ще акцентира върху иновативното покритие за гаражни секционни врати Duragrain Diamond. То осигурява гладката повърхност за гаражните секционни врати на Hörmann RenoMatic на L-линии. Предлага се в палитра от 8 цвята и създава трайно красивата визия на вратата. Крайното покритие с изключително здрав защитен лак е много устойчиво на надрасквания и отблъсква замърсяванията – фактори, които удължават експлоатационния срок на вратата.

Отлична защита срещу взлом

Входната врата гарантира на потребителите и висока степен на сигурност, която предотвратява опитите за взлом. За всичко това се грижат серийното многоточково заключване и пантите със защита от повдигане на крилото.

Опционално към ThermoCarbon се предлага и оборудване за класове на противовзломна защита RC 2, RC 3 или RC 4. При врата, която е изпълнение от клас RC 4 например, времето за манипулиране от нежелани посетители достига до 10 min, което в повечето случаи води до прекратяване на самите опити за взлом.

Новите врати ThermoCarbon и ThermoSafe от Hörmann се предлагат с различен дизайн. Предлагат се модели със или без остъкление в 11 предпочитани цвята или във всеки цвят по RAL. В комбинация с гаражните врати от Hörmann къщите могат да се превърнат в притегателна точка за погледите.

„При изпълнение с остъкляване на крило се използват стъклопакети с триплекси с 8 mm дебелина от вътрешната и от външната страна. С това се минимизират опасните наранявания при евентуално счупване на стъклата. Нещо повече, триплексите също могат да предотвратят опитите за взлом“, поясниха от българския екип на доказания немски производител.

Актуална информация за всички новости на Hörmann ще получите и в рамките на презентацията на Хьорман България, която ще се проведе на 17 юни от 11 до 11:30 ч. в Семинарната зона на изложбена зала 3 на ИЕЦ.

Не пропускайте да се запознаете с екипа на българското дружество и да научите за останалите впечатляващи решения на немския производител!

ThermoCarbon не отстъпват на конкурентните модели не само по отношение на техническите си показатели, но и със своята дизайнерска визия. Новите входни врати се предлагат в единадесет модерни цвята, както и в различни цветове по системaта RAL. Също така клиентите и архитектите могат да избират модели врати със или без остъкление.

Източник на снимковия материал: Хьорман България, Hörmann

Тагове: архитектура, изложение, строителство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Хьорман България ЕООД
https://www.hormann.bg/