СИС 45: Пазарен дебют за иновативните и екологични принтери за маркиране UX2 на Hitachi

27.07.2022 г.7 мин.

Те принтират 3 пъти по-дълго от предишните поколения благодарение на уникалния дизайн на принтиращата им глава.

СИС 45 развива дейността си в предоставянето на услуги и оборудване за етикиране, маркиране, идентификация и проследяване на продукти. Българската фирма е утвърден доставчик на принтери за маркиране Hitachi за страната, заслужила доверието на своите клиенти заради стремежа си да гарантира високо качество и лесна достъпност, дори и на най-новите изделия от продуктовата гама на Hitachi. „Имаме удоволствието да Ви представим новото попълнение в продуктовия ни каталог – принтерите UX2 от Hitachi. Оптимизираната им технология, лесната поддръжка и екосъобразността са качествата, които превръщат този принтер в иновативно решение за производствените дружества“, съобщиха за Инженер.bg от СИС 45.

Основно предимство на принтерите UX2 на Hitachi е повишената производителност и намалено време за поддръжка. При конвенционалните принтиращи глави съществува опасността от натрупване на остатъчно мастило върху компонентите, които контролират мастилената струя. Неговото количество варира в зависимост от условията на работа, но при всички положения с течение на времето това води до спиране на работния процес, заради необходимост от поддръжка.

„Проведени са тестове, които установяват, че принтерите UX2 могат да принтират 3 пъти по-дълго от предишните поколения благодарение на уникалния дизайн, с който принтиращата им глава разполага. Системата „Ink guard“ отвежда мастилените остатъци в събирателна зона, далеч от чувствителните принтиращи компоненти. Резултатът е по-малко проблеми с качеството на принтиране и по-голям времеви интервал между почистванията на принтиращата глава. Това повишава производството и гарантира чиста работна среда“, обясниха от СИС 45.

Принтерите UX2 съчетават и предоставят:

  • Интуитивен интерфейс;
  • Вградено видео ръководство;
  • Нова опция – безопасна чиста станция;
  • По-добро качество на принтиране;
  • Подобрен дизайн, който предпазва принтера от натрупване на прахови частици за по-дълъг период от време;
  • По-рядко почистване на принтиращата глава.

Новият принтер UX2 е способен да произвежда ясно четливи кодове при много високи производствени скорости. Подобрените алгоритми за контрол му позволяват:

  • 40% по-бързо принтиране на 2 реда;
  • 45% по-бързо принтиране на 3 реда.

UX2 разполага с допълнителни удобства, които гарантират безопасната употреба и готовността му за принтиране по всяко време

Пълното изчистване и изсушаване на капсулованата самопочистваща се станция се осъществява само с една проста операция. По време на изсушаване разтворителят се изпарява, а за да се допусне свободният му достъп в околния въздух, той се засмуква от въздушна помпа, която го изхвърля през изходния канал. Така операторът не е изложен на изпаренията. Цялото уловено количество разтворител за почистване се събира в херметичен контейнер за безопасно отстраняване.

„Замърсената дюза е основният „виновник“ за дългата продължителност на поддръжката при мастилено-струйните принтери. Безопасната чиста станция със самодиагностика може да се използва за автоматично почистване на дюзата чрез обръщане на потока на разтворителя, което осигурява гладък старт на принтера и намалено време за поддръжка. Дори след дълги периоди на застой, тя предотвратява натрупването на засъхнало мастило чрез периодично стартиране на автоматично измиване на дюзата по предварително програмиран график. Това означава, че принтерът е винаги готов за работа и няма да се нуждае от ръчно почистване преди започване на производството“, допълниха от българското дружество.

Интуитивно видео ръководство

Вграденото видео ръководство е толкова интуитивно, че е лесно за употреба дори от необучени оператори. Върху екрана на принтера се стартира интерактивно видео, което дава точни и ясни насоки за провеждането на рутинни задачи, превантивна поддръжка и отстраняване на възникнали проблеми.

„Ежедневната работа с UX2 е инстинктивна и без изненади. Когато има нужда, операторите могат да се ръководят от видеото, за да почистват принтиращата глава или да добавят течности“, уточниха специалистите от СИС 45.

Гъвкав и оптимизиран дизайн

Екранът на UX2 е разработен така, че предоставя гъвкави възможности за конфигурация. Може да се настрои така, че в началото да се появява най-важната за нуждите на оператора информация. Интуитивността на екрана с икони позволява постоянна информираност за състоянието на машината и нивата на мастилото.

Конвенционалният сензорен екран в стил „таблет“ е с функционалност, сходна на тази при смарт телефони и таблети. Бързосменяемите I/O-конектори улесняват размяната на принтери между различните производствени линии. Така не се налага предварителна пренастройка на I/O-сигналите.

Hitachi вгражда модерни комуникационни протоколи в новия UX2, които го превръщат в част от Индустрия 4.0/IoT

Отворените протоколи дават възможност принтерите да бъдат съвместими с буквално всяка мрежова платформа, независимо от операционната система. Най-новите UX-принтери са снабдени с Ethernet/IP, OPC-UA, Modbus и Serial RS-232.

Hitachi е първият за момента производител на CIJ-принтери, получил одобрение за Ethernet/IP от ODVA (б.ред. Организация за разработване на стандарт, базирана в Мичиган, САЩ)“, посочиха от СИС 45.

Новият модел принтер UX2 се отличава с: 

Екологичен дизайн; 

Мастило без съдържание на метилетилкетон; 

Безопасна чиста станция; 

Енергоспестяващ режим.

Дизайнът на помпата осигурява ниска консумация на електроенергия на принтера по време на работа – 73 VA*. Въпреки това, серията UX2 е снабдена и с допълнителен енергоспестяващ режим, който затъмнява или изключва сензорния екран след 3 минути от последната манипулация, което още повече намалява въглеродните емисии и потреблението на електроенергия.

*Пълна мощност – векторна сума от реактивната (Q) и активната (P) мощност.

Източник на снимковия материал: СИС 45

Тагове: екология, етикетен принтер, индустрия, СИС 45, софтуер, хранително-вкусова промишленост

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

СИС 45 ЕООД
https://www.sis45.com