СИАД България подпомага здравната система на България, предоставяйки качествен медицински кислород

15.02.2021 г.3 мин.

В условията на пандемия отговорността към опазването на собственото ни здраве е не просто лична, но и обществена необходимост. Всяко лечебно заведение и всеки неин доставчик следва да допринасят за функционирането на цялата здравна система, за нейната ефективност и надеждност. „Като водещ дистрибутор на технически газове, СИАД България получи разрешително за производство на медицински газообразен кислород и вече предприе своята първа решителна крачка към едно дългосрочно и ползотворно сътрудничество със здравната система в България“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

СИАД България премина през ускорена процедура и изпълни всички изисквания за Добра производствена практика (GMP) на Изпълнителната агенция по лекарствата, в резултат на което получи разрешително за производство на медицински газообразен кислород.

„С вълнение и радост бихме искали да споделим още, че екипът от специалисти на СИАД България положи всички усилия и успя да обогати знанията си. Ефективно регулирахме процесите си, формализирахме необходимата документация и преминахме през инспекция изключително успешно“, коментираха от дружеството. „Това разрешително ще ни даде възможност да се включим ползотворно в подпомагането на здравната система на България през този нелек период на пандемия“, посочиха още те.

Медицинският кислород намира широка употреба във всички болнични заведения – от анестезия до лечение на респираторни заболявания. Изискванията за качествена грижа и безопасност на пациента са от критично значение, затова е важно кислородът да се обработва старателно и с най-голямо внимание. Със своите експертни познания в областта, СИАД България е надежден и доверен партньор в осигуряването на медицински кислород, който отговаря на най-високите стандарти за качество и посреща специфичните изисквания и нужди на здравното заведение.

Източник на снимковия материал: СИАД България, pixabay.com

Тагове: SIAD, здравеопазване, СИАД България, технически газове

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

СИАД България ЕООД
www.siad.bg