Рапид: Ограждения за надеждно шумопоглъщане с перфорираните ламарини на Perfo Linea

10.06.2021 г.4 мин.

С разнообразните продукти на Рапид можете да се запознаете и на предстоящото издание на Архитектурно-строителната седмица от 16 до 19 май в Интер Експо Център в София!

Благодарение на акустичната изолация, шумопоглъщащите заграждения са отлично решение за намаляване шума от магистрали, железопътни линии, индустриални зони или други източници на шум. Колкото по-голям е асортиментът от звукопоглъщащи бариери, толкова по-лесно може да се избере най-подходящото решение за шумоизолация. „Стандартните шумоизолиращи стени от тип „сандвич“ са изработени с лицева страна от перфорирани листове, които абсорбират шума, и обикновени непeрфорирани метални листове от другата страна. Ако върху горните ръбове на звукоизолиращите бариери се поставят цилиндрични елементи, те увеличават още повече ефективното шумопоглъщане, като намаляват нивото на шума с до 7 dB. Това допринася много за ефективността на звукоизолиращите заграждения, защото намалява шума толкова, колкото 2 m от самата бариера“, коментираха за Инженер.bg от фирма Рапид, която предлага перфорираните ламарини на чешката компания Perfo Linea у нас.


Шумът няма постоянен честотен спектър и се променя непрекъснато във времето, което означава, че не може да се възпроизведе повторно. Известно е, че въздействието на шума върху човека е неблагоприятно. Той намалява производителността на труда, разстройва нервната система, отслабва слуха и т.нат. „Защитата срещу шума се основава на два основни закона за намаляване на интензитета на вълните – зависимостта от разстоянието и отслабването му поради поглъщане“, допълниха експертите от водещата българска търговска компания.

Стандартните звукопоглъщащи сандвич стени са изработени от перфориран лист, който абсорбира шума, и от лист без перфорация. Неперфорираният лист може да бъде от прахово боядисана поцинкована стомана или алуминий, като увеличава здравината на панела. Перфорираната част е изработена от алуминий или поцинкована стомана. Носещата конструкция на звукоизолиращата стена повишава стабилността и механичната устойчивост. Отражателните цилиндрични тела са изработени от алуминий с дълбоки отвори, които са запълнени със специален материал, който абсорбира шума.

Фирма Рапид е доказан доставчик на услуги и изделия от декоративни оцветени неръждаеми ламарини; перфорирани и просечено разтеглени ламарини – неръждаеми, черни, поцинковани и алуминиеви; решетъчни скари и стъпала на чешката компания Perfo Linea. Фирмата е представител за България на Karl Theis и ETU Rohr – лидери в производството на полутръби, прави, цилиндрични, конични, системи тръби от ленти, както и U-образни тръби.

Българската компания ще вземе участие в най-новото издание на Архитектурно-строителната седмица, която традиционно ще се проведе в Интер Експо Център – София. От 16 до 19 юни, усмихнатият екип на Рапид ще очаква всички посетители на щанда си B 13 в зала 3 на Интер Експо Център. „Заповядайте, за да Ви разкажем за всички новости, свързани с широкото ни портфолио от продукти и услуги“, обърнаха се към специалистите от цялата страна от фирма Рапид.

Източник на снимковия материал: Рапид, Perfo Linea

Тагове: Perfo Linea, архитектура, декоративни ламарини, изложение, Рапид, строителство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Рапид ЕООД / Фалко
www.rapid-valco.com