Рапид: Постигнете акустичен комфорт с панелите от перфорирана ламарина за окачени тавани на Perfo Linea

01.04.2021 г.3 мин.

Таваните обикновено са най-големите свободни и равни повърхности в помещенията. Затова те са и най-подходящите интериорни елементи, които да бъдат използвани за постигане на акустичен комфорт чрез намаляване на звуковия резонанс. „Способността на металите да абсорбират звуци е от съществено значение, когато се търси по-голям акустичен комфорт на сградата. Добрата акустика прави едно пространство по-комфортно, като освен това благоприятства спокойствието, работата и оздравителните процеси в зависимост от приложението на конкретното помещение. Окачените тавани допринасят също така за звуковата изолация на съседни пространства“, коментираха за Инженер.bg от утвърдената българска търговска фирма Рапид, която предлага в България изделията на чешкия производител Perfo Linea.

Шумопоглъщането на окачения таван съответства на способността му да намалява отразената звукова енергия, като по този начин се намалява времето на затихване на звуковите вълни в помещението. Абсорбирането на звуците от метала се постига чрез перфориране на панелите, така че звуковите вълни да могат да циркулират, без да се отразяват директно от равната повърхност. „Логично би било да помислим, че повече перфорации с по-голям диаметър биха довели до по-добро акустично поглъщане. Но това не е така. Всъщност броят на перфорациите влияе в малка степен на шумопоглъщането“, допълниха от Рапид.

Освен техническите си предимства, металните окачени тавани притежават естетични и интериорни качества. „Подходящата перфорация и използваните изолационни материали помагат за шумопоглъщането и осигуряват пожаробезопасност, като едновременно с това създават естетичен интериор или помагат за визуално намаляване на пространството“, коментираха специалистите от българската компания.

Окачените тавани са интериорно решение, което предлага лесен монтаж и може да се използва в офиси, университети, училища, болници, магазини, супермаркети, културни центрове, летища, железопътни гари, шоуруми, индустриални зали, складове и мн.др.

Източник на снимковия материал: Рапид ЕООД, Perfo Linea

Тагове: Perfo Linea, декоративни ламарини, интериорен дизайн, Рапид, строителство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Рапид ЕООД / Фалко
www.rapid-valco.com