Kоординирана работа между проектните екипи: КАД Пойнт обяви пазарния дебют на BIM Collaborate и BIM Collaborate Pro на Autodesk

20.04.2021 г.3 мин.

„BIM Collaborate и BIM Collaborate Pro са новите облачно базирани приложения за обмен на AEC данни между отделни проектни екипи на Autodesk“, информираха от КАД Пойнт за Инженер.bg. „Тези две приложения заместват BIM 360 Design, който се използваше до момента, но сега е надграден с две функционални нива на работа – BIM Collaborate и BIM Collaborate Pro, което включва всичко от BIM Collaborate с допълнителна функционалност“, добавиха още от българската компания, предлагаща от години у нас CAD/CAM, EDA софтуер, поддръжка и обучения за широка гама от софтуерни продукти.

BIM Collaborate дава възможност да администрирате проектите си, в.т.ч. да раздавате роли на отделните членове и на екипа при организацията на работата и документацията, както и да определяте правата на всяка за различните директории. Също така можете да задавате основните работни процеси по одобряване на проектните документи и отговорните роли за тях. „Благодарение на BIM Collaborate, с лекота разглеждате чертожна документация в браузъра, без да е необходимо да имате инсталиран CAD или BIM софтуер, тъй като голяма част от екипа има ръководни или консултативни функции, но не и чертожни. Изключително удобна е възможността за проследяване на промените между две състояния на проектния документ“, поясниха от CAD Point.

Проследяването на работния процес на отделните екипи (архитекти, конструктори и други специалисти) се осъществява чрез интуитивен интерфейс, посредством който всеки един от екипите споделя пакет от чертожни и други документи с останалите специалисти. Това позволява проследяване на прогреса на отделните екипи. 

„С BIM Collaborate ще създавате т.нар. „Issue“ елементи за разрешаване на даден проблем в проекта. Това е изключително удобен работен процес за изследване на проблеми от няколко отговорни лица до взимане на правилното решение. Освен това лесно можете да осъществявате проверка за пресичания между два и повече модела от различните специалности, което да удостовери координацията между тях в проекта“, обясниха от КАД Поинт.

„BIM Collaborate Pro включва цялата функционалност на BIM Collaborate заедно с възможността за директна работа в среда на Revit, Civil 3D и Plant 3D и споделяне на моделите в облака“, добавиха в заключение от компанията. 

Източник на снимковия материал: КАД Пойнт

Тагове: Autodesk, CAD/CAM софтуер, КАД Пойнт

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

КАД Пойнт ЕООД
http://www.cadpoints.com/